Speltips inför Elfsborg – IFK Göteborg 21/5: Nytt förfall?

Spelbloggare Publicerat: 21 maj 2018

Hur hämtar man andan från ett sådant sammanbrott som Elfsborg stod för senast? Med den insatsen i åtanke och formen över det hela, ska favoritskapet mot IFK Göteborg betraktas som skört.

Det var närmast historiskt uselt, som Elfsborg uppträdde mot BK Häcken och då förlorade med siffrorna 0-5.

Bara siffrorna kan få den mest optimistiska av supporter att stoppa huvudet i sanden av skam, men det dissekerar man det hela närmare blir det bara värre. Klart värre. Både Robert Gojani och Stefan Ishizaki stod för två helt löjeväckande självmål, alltså i en och samma match – och då handlade det om allt annat än oflyt med touchar och liknande.

Nämnde Gojani blev dessutom utvisad i den första halvleken, via två ostskivor redan innan klockan passerat matchminut 20, och får därför stå åt sidan här.

Tränaren Jimmy Thelin blir allt hårdare pressad och det är enkelt att förstå varför, när boråsarna skrapat ihop blott fem pinnar på åtta matcher och med det är tredje sist i tabellen. Praktfiasko så det skriker om det.

Vad har vi fått se av Blåvitt är mer av mellanmjölksvarianten – stundtals bra, stundtals sämre. Blandat. Upp och ner. Ojämnheten har varit uppseendeväckande, vilket de fyra vinsterna och fyra förlusterna antyder på.

Mycket mer kanske inte kan krävas av IFK Göteborg, vars representanter efterfrågat tålamod och långsiktighet, heller. Poya Asbaghi, som varit ett av de mest intressanta tränarnamnen i landet, står inför ett hästjobb.

Gästerna plusspelas

Det blev 0-2 i baken när Blåvitt fick besök av IFK Norrköping för strax över en vecka sedan – en besvikelse, såklart. Att det var en tuff match och motståndare är dock värt att understryka. De två matcherna innan dess var fantastiskt utförda: en 2-1-vinst borta över Malmö FF och en dito hemma över Häcken.

Någon större fara borde det med andra ord inte vara med formen. Absolut inte. De senaste veckornas IFK har stått upp väl.

Detsamma kan inte påstås med Elfsborg, vars enda vinst på de åtta inledande allsvenska matcherna kommit mot Brommapojkarna. Fem av matcherna har förlorats och det som hände sist mot Häcken var bland det värsta undertecknad skådat i Allsvenskan på år och dagar.

Hemmaplan och Borås Arenas plastmatta talar till Elfsborgs fördel. Annars? Inte så mycket.

Gästerna spelas därför med +0,25 mål (asian handicap) till 1,87 gånger pengarna hos Bethard. Då får vi halv vinst på spelet om matchen skulle sluta oavgjord.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% extra upp till 1 000 kr i bonus!

Speltips:

Speltips: IFK Göteborg +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,87 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (Unik bonus: 200% upp till 1 000 kronor!)
Spelstopp: 19:00, måndag 21/5
TV:  cmorefotboll logo spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.