Speltips inför Elfsborg – Östersund 6/8: Tydliga skillnader

Spelbloggare Publicerat: 6 augusti 2018

Serien vänder och ett krisande Elfsborg tar nu emot Östersund på Borås Arena, i samband med att den nya veckan tar vid. Från oss på Spelbloggare levereras ett speltips hämtat från den klassiska 1X2-marknaden.

Annons:

Den undre halvan. Tre pinnar från kvalplatsen och Brommapojkarna på den, om än med en match mer spelad. Håller Elfsborg på allvar att dras in i den allsvenska bottenstriden på nytt? Vem kunde tro att kontraktet skulle vara i fara när halva serien är spelad?

Tack och lov för boråsarna, som nu har tre raka matcher utan mål framåt, är att det finns flera klara livlinor i konkurrenter som Dalkurd, Trelleborg, nämnda Brommapojkarna samt Sirius. Lag som man, när 30 matcher är summerade, för allt i världen alltjämt ska hittas ovanför.

Eftersom serien nu vänder, blir det här den andra matchen dessa två emellan på en vecka. På Jämtkraft Arena vann Östersund med ett mål mot noll – siffror som kunde, eller borde, ha blivit större.

Medan krisen tilltar alltmer hos boråsarna, fortsätter Östersund lyfta. Trots att serien öppnades under all kritik, att flera framstående pjäser försvunnit ur truppen och att Graham Potter och hans stab lämnat, har klubben till och med blivit en del av toppstriden och inte ett knyst tyder på att frammarschen skulle avstanna inom kort.

Vinner återigen?

Facit, mer bestämt, för Östersund: åtta förlustfria matcher efter varandra; sex vunna och två oavgjorda. Det är bara att höja på hatten. Fotbollen som spelas är inte bara effektiv, utan underhållande.

Saman Ghoddos har dessutom inte lämnat ÖFK ännu. Där är mycket vunnet. Blir han kvar över hela sommarfönstret, alternativt ersätts på ett bra sätt, kan mycket väl en Europaplats hämtas hem.

När lagen rök ihop på Jämtkraft Arena förra veckan var Östersund den klart bättre parten och 1-0-vinsten var siffror i underkant.

Med fördelen av hemmaplan förstärks förstås Elfsborgs möjligheter kontra hur förutsättningarna var inför förra veckans match, men det ska fortfarande vara klar fördel Östersund när det är ett lag helt ur slag och ett annat som svävar på moln för närvarande.

En stark tvåa? Det tycker vi bestämt. Oddset är 2,65 och det erbjuds av Betser.

Annons:
  Rygga spelet hos Betser – Få 100 omsättningsfria kronor i bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Östersund vinner, rak tvåa
Odds: 2,65 (Jämför alla odds)
Bolag: Betser
Spelstopp: 19:00, måndag 6/8
TV:  cmorefotboll logo spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.