Speltips inför Elfsborg – Trelleborg 27/5: Nyvunnet självförtroende för boråsarna

Spelbloggare Publicerat: 27 maj 2018

Oddset har tryckts ner en hel del, men värdet finns kvar. Efter storsegern i ödesmatchen senast – plockar Elfsborg tre nya, färska pinnar mot bottenkonkurrenten och formstarka Trelleborg?

Uppehållet är precis runt hörnet; Allsvenskan går i ide och omstartar om strax över en månads tid. Nu ska bara de sista poängen trilla in på kontot och positionerna stärkas inför vad som komma skall.

Och det man undrar nu, för Elfsborgs del – är brytpunkten här? Boråsarna har varit käpprätt usla hittills i Allsvenskan, levererat under all kritik och milakliv under den egna förmågan. Måndagens match mot IFK Göteborg landade i en pinne efter att man kvitterat i den absolut sista sekunden och sist krossades tabelljumbon Dalkurd med 4-1 – på bortaplan.

I och med de tre inkasserade poängen då har Elfsborg fått upp huvudet över vattenytan, läs: strecket – med pinnen ner till Brommapojkarna på kvalplatsen. Det var blott årets andra fullpottare och av det mesta att döma ska det bli klart fler sådana under de sista två tredjedelarna av Allsvenskan.

Nu vänder det!

Formen, den har också Trelleborg hittat – och det med besked! Nykomlingen städade av nämnda BP med uddamålet häromdagen – siffror som skulle, eller borde, ha varit klart större. Det var den tredje segern på de fem senaste matcherna, 3-1-1 i matchraden, och de hittas på platsen ovanför just Elfsborg i tabellen.

Vi har stor respekt för vad Trelleborg presterat den senaste tiden: fina resultat och lika fina prestationer. Bland annat en derbyvinst med siffrorna 1-0 över Malmö FF.

Här blir det dock svårt, är den bestämda känslan. Risken är att TFF tappar andan lite smått efter att rentav ha presterat över deras förmåga – mot ett Elfsborg som tar plats på Borås Arena med nyvunnet självförtroende.  Klassisk brytpunkt, med andra ord…

Boråsarna verkade ha fått gott om energi från den sena kvitteringsbaljan mot Blåvitt och hade inte minsta problem med att fälla krokben för jumbon Dalkurd. Där fick vi se hur oerhört stark offensiven det facto är. På de positionerna – allsvenskt toppmaterial.

Medan TFF med all säkerhet kommer få slåss i botten av tabellen, ska resan bara leda uppåt i densamma för Elfsborg, som här och nu dessutom stärks av att spela hemma på Borås Arenas plastmatta – ett underlag som Trelleborg heller inte trivs särskilt bra med.

Oddset på Elfsborg har redan droppat en del, men värdet är alltjämt kvar och vi spelar dem med -1,0 mål (asian handicap) till smakrika 1,88 x insatsen. Då får vi insatsen tillbaka om de vinner med uddamålet.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% extra upp till 1 000 kronor bonus!

Speltips:

Speltips: Elfsborg -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,88 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (200% upp till 1 000 kronor – Unik bonus!)
Spelstopp: 17:30, söndag 27/5
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.