Speltips inför Empoli – Genoa 5/3: Givet spel i bottenmötet

Spelbloggare Publicerat: 4 mars 2017

Fem raka och respektive 11 raka – det är Empolis respektive Genoas formfacit när de möter varandra på Stadio Carlo Castellani i en match som kommer bidra till att forma bottenstriden framöver. Var hamnar pinnarna?

På platserna precis ovanför strecket. Empoli hittas på plats 17 och Genoa den ovanför i Serie A. Mycket ska ändå till för att de ska trilla ur serien, då det skiljer sju respektive 11 poäng ner till det helröda tabellområdet. Men visst, skörden måste fyllas på för att kontraktet ska kunna säkras – så varför inte börja här?

Däremot är det ett ångestmöte av den större modellen – två parter som inte verkar förmå att vinna fotbollsmatcher just nu.

Ser vi till Empoli kom den senaste trean i slutet av januari, fem matcher däremellan, och under den här vinstfria sviten har det blivit fyra förluster och ett kryss. Ännu värre är situationen för Genoa – 11 raka matcher utan vinst. Åtta förluster och tre kryss.

Framförallt handlar det därför att hitta tron på nytt. Få in lite självförtroende i truppen, att stärka moralen.

Fördel Empoli

Hemmaplan till trots – Empoli är inte mer än knappa favoriter här på Stadio Carlo Castellani. Missvisande? Utan tvekan!

Gillar värdens möjligheter starkt här. Empolis formsvacka känns inte alls lika allvarlig kontra Genoas – de tre senaste matcherna har exempelvis varit mot Juventus, Lazio respektive Inter. Knappast i den typen av matcher som pinnarna ska trilla in.

Genoa kommer, som nämnt, till spel med 11 vinstfria matcher efter varandra och därtill är man fasansfullt tunna på resande fot. Erkänt klart bättre hemma. Inte en enda match på resande fot sedan oktober, också 11 stycken till antalet, har vunnits. Ynka två pinnar på dem.

På hemmaplan har Empoli samtidigt haft riktigt bra utdelning; endast en förlust på de fem senaste – mot Lazio – och tre av dessa har vunnits.

Ännu en faktor som talar för Empoli denna eftermiddag är skadesituationen. De rapporteras komma till spel med hela truppen fit for fight medan Genoa har flera nyckelspelare på skadelistan, däribland förstakeepern Mattia Perin.

Allt som allt – rätt klar fördel Empoli.

Empoli +0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid oavgjort – spelas till 1,90x hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Empoli +0 mål (asian handicap)
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 15:00, söndag 5/3
TV:   (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: