Speltips inför England – Italien 27/3: Något stort favoritskap på Wembley

Spelbloggare Publicerat: 27 mars 2018

En match i vänskapens tecken, men när två maktfaktorer som England och Italien drabbar samman är det alltid lite extra i potten. Tisdagens match dem emellan på Wembley Stadium har potential att bli en tajt historia och vi höjer därför ett varningens tecken för en potentiell skräll.

Debuten under Luigi Di Biagio lämnade kanske en del att önska, men för italiensk del är det ingen större brådska att få pusselbitarna på plats eftersom de missade att kvala in till sommarens världsmästerskap – och ni minns kanske hur? Via en playoff-förlust mot Sverige. Under all kritik.

Hur som helst blev det en 0-2-förlust mot Argentina, då i Manchester och på Etihad Stadium, i fredagens match. Bytena blev till Italiens nackdel och matchens nolla spräcktes inte fören i den 75:e minuten och i slutminuterna kom vad som blev spiken i kistan.

Kvalexperterna England, som utan bekymmer plockade en VM-plats, till och med utan att torska en enda match, lämnade desto positivare besked förra veckan när de vann med ett mål mot noll mot Holland, i Amsterdam.

Jesse Lingard var det som petade in matchens enda balja, men det stora utropstecknet hur betongstarkt försvarsspelet utvecklats till att bli. Nu: fem raka hållna nollor! Detta medan Italien blivit nollade i tre matcher efter varandra, varav två av dessa mot Sverige.

Tätt och jämnt

Med ett Italien som tampas med stora problem och England som värd för matchen är det inte särskilt svårt att plita ut en favorit, men lika lätt hänt är det att ta det hela till överdrift och det har oddssättarna, menar vi.

Det handlar trots allt om två, på papper, hyfsat jämlika fotbollslag. I vänskapsmatcher som denna är prestationen normalt överordnad resultatet och i detta fall gäller det inte minst England, när formen ska hittas och detaljer sättas inför sommarens VM.

Mer resultatinriktat tänker vi oss att det kommer bli från ”Gli Azzuris” sida. Nya förbundskaptenen, Luigi Di Biagio, kan behöva lite andrum och ta revansch från debuten mot Argentina. Prestationen var för den delen inte fy skam heller, så det finns ändå något att snickra vidare på.

Tätt och jämnt på Wembley Stadium? Utgångspositionen är krysset, men vi vill säkra vinst på spelet även vid en tvåa i matchen.

Därför spelas Italien med +0,5 mål (asian handicap) – detsamma som dubbelchansen X2, fast med bättre odds – till 1,84 x insatsen hos LeoVegas.

  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 1 000 + 200 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Italien +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,84 (Jämför alla odds)
Bolag: LeoVegas (1 000 + 200 kronor i välkomstbonus!)
Spelstopp: 21:00, tisdag 27/3
TV:  tvtio logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: