Speltips inför England – Kroatien 18/11: Löjligt överodds

Spelbloggare Publicerat: 18 november 2018

Sista rycket! Grupp 1/A:s sista match, mellan England och Kroatien, blir också den som bestämmer vem som når finalspelet liksom vem som flyttas ned en division. Och hur tänker vi här? Kortfattat: skrällbetonat! Här hittar ni vårt speltips inför matchen.

Annons:

1. Spanien, 4: 2-0-2, 6p, +5 mål
2. England, 3: 1-1-1, 4p, +0 mål
3. Kroatien, 3: 1-1-1, 4p, -5 mål

Vilken nagelbitare, va?

Och det är alltså bara en match kvar, denna. Förutsättningarna är enkla: en eventuell vinnare tar förstaplatsen, en eventuell förlorare blir jumbo och flyttas ned och vid händelse av 0-0 blir det Kroatien hamnar som hamnar i botten. Kryssresultat från 1-1 och uppåt betyder jumboplats för England. Kryss, alldeles oavsett, att Spanien vinner.

Anledningen till varför det blivit så pass tajt är att såväl Kroatien, hemma, som England, borta, i de senaste matcherna värjt undan Spanien, faktiskt båda med siffrorna 3-2. Senast var det kroaternas tur, tidigare under veckan, och då kom det förlösande och sista målet i de absoluta slutsekunderna inför ett kokande Stadion Maksimir.

Faktum är att det var ytterbacken och Bayer Leverkusen-spelaren, Tin Jedvaj, som smällde dit den så tunga baljan – en av hans två fullträffar i matchen. Och heller handlar det inte om en van målskytt. Gäller att ta plats när det gäller som mest, eller hur?

Kieran Trippier är skadad och Luke Shaw samt Joseph Gomez osäkra för spel i England medan Ivan Rakitic står som ett frågetecken för Kroatien, som utöver det har Josip Pivaric på skadelistan.

Grymt odds på Kroatien

Nations League-premiären förlorade Kroatien med så förnedrande 0-6 mot Spanien, för att därefter spela lika hemma mot England. Formen från sommarens succé-VM, toppat med en silvermedalj, var som bortblåst – men nu verkar den återfunnen. Eller åtminstone i närheten.

Kroatien visade prov på stor anfallsvilja och kreativitet under veckan och påminde klart mer om det lag som briljerade så i Ryssland. Laget är fullt av klass, fina fötter och ett mittfältet i absolut världsklass.

Även England har stora kvalitéer, det ska nämnas, men vi ser helt klart Kroatien som ett mer väloljat och färdigt lag. Dessutom brukar ofta ”De tre lejonen” svika i turneringsspel och vi skulle inte se det som otippat om de hamnade på sistaplatsen i den här konkurrensen.

Men då krävs det alltså att Kroatien vinner, alternativt spelat oavgjort med 1-1 på tavlan eller uppåt. En trea är det enda som räcker att bli etta – och kryssrisken i matchen borde sålunda minska avsevärt. Räkna också med att England kan tänkas riskera en del om vi har oavgjort en bit i den andra halvleken, inför en svårflörtad hemmapublik.

Upplagt för en skräll? Den raka tvåan betalar 4,30 gånger det investerade kapitalet och det är ett löjligt högt överodds. LeoVegas är platsen.

Annons:
  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 2 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Kroatien vinner, rak tvåa
Odds: 4,30 (Jämför alla odds)
Bolag: LeoVegas
Spelstopp: 15:00, söndag 18/11
TV:  tvfyra logo cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.