Speltips inför Erzgebirge Aue – Karlsruher 22/5: En plats i andradivisionen på spel

Spelbloggare Publicerat: 22 maj 2018

Det handlar om kvalet mellan andra- och tredjedivisionen i Tyskland. Inför returen mellan Erzgebirge Aue och Karlsruher SC är det helt jämnt på tavlan, men det kan komma att förändras.

Två matcher och 180 minuter. Ett kontrakt i den tyska andradivisionen är på spel och från match nummer ett, där Karlsruher SC stod för värdskapet, har vi mållöst på tavlan.

Även om man då hade kunnat höja upp Erzgebirge Aue som knappa favoriter, nu när de är på hemmaplan och har ett oavgjort resultat att spela på – men det skulle lika väl kunnat sluta lite exakt hur som helst, vilket oddsen också antyder på.

Att jämföra lag från två olika divisioner är alltid vara vanskligt, i och med att de inte ställts mot jämlikt motstånd under säsongen och att kvalitetsglappet tenderar att ändra storlek från år till år.

Karlsruher hamnade på tredjeplatsen i tredjedivisionen, med hård konkurrens underifrån, medan Erzgebirge Aue blev tredje sist i andradivisionen. Där var de exakt lika nära att åka direkt ur divisionen, som att landa på säker mark. Bottenstriden var nästan unikt tajt. Exempelvis hade de blott tre pinnar upp till den övre tabellhalvan.

Trippla insatsen

Som vi understrukit – det är svårt att jämföra lag från olika divisioner åt och man kan lätt ramla i diverse olika fällor.

Men här vill vi ändå slå fast att fördelen är Erzegebirges. De hade, som nämnt, lika väl kunnat bli ett mittenlag i 2. Bundesliga och ska, av rapporter att döma, haft ett visst spelövertag, ett stort bollinnehav, i den inledande matchen av detta dubbelmöte – alltså på bortaplan.

Nu kan de, på hemmaplan, trycka på lite extra framåt och då ska vi veta att matchen mycket väl kan öppnas upp – om vi får ett hyfsat tidigt mål åt det ena eller andra hållet, och den andra parten måste jaga.

Målformen har varit den långtifrån bästa för Erzgebirge, men nu är det lite annorlunda förutsättningar och ett annat typ av motstånd.

De allmänna målspelen kan locka till spel, men vi väljer att höja svårighetsgraden och spelar Erzgebirge Aue över 1,5 mål till trippla degen hos William Hill – i stora delar motiverat med det inledande kvalmötet…

  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Erzgebirge Aue över 1,5 mål
Odds: 3,00 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 18:15, tisdag 22/5
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.