Speltips inför Espanyol – Athletic Bilbao 5/11: Bud på skräll

Spelbloggare Publicerat: 4 november 2018

Man kan påtala en mindre kris i Athletic Bilbao och för Espanyol är situationen den omvända. Trots detta menar vi skillnaderna, på oddsfronten, tas till överdrift och ett skrällspel sitter på sin plats.

Annons:

Ett Athletic Bilbao som var tippat att slåss om Europaplatserna, som nu istället hittas precis ovanför strecket mot andradivisionen och där pressen ökar alltmer – vecka till vecka, månad till månad.

Det mest uppseendeväckande med det hela är att blott en av de tio inledande matcherna vunnits. Å andra sidan är bara två förlorade och hela sju slutat oavgjorda. Oförmågan att dra det längsta strået i tajta matcher har med andra ord ställt till det och det kan väl knappast bli mycket sämre än såhär?

Espanyol är ett utropstecken – helt i annan bemärkelse än kvällens motståndare. De har överraskat stort och hittas på femteplatsen i Primera División, en av de som leder ut i Europa. Huruvida kvalitéerna för att stanna kvar uppe i toppen finns återstår att se. Lovande ser det åtminstone ut inför framtiden.

En liten besvikelse var det för Espanyol att de åkte ur Copa del Rey förra veckan, efter en förlust mot Cádiz, som huserar i andradivisionen. Cupen brukar emellertid bjuda på en hel del skrällar och bland de större klubbarna tas den sällan alltför seriöst. En chans att rotera och städa om.

Hermán Pérez saknas för Espanyol och Iñigo Lekue för Athletic Bilbao. Annars är trupperna intakta.

Skrällchans

Formen talar starkt till Espanyols fördel. De har varit klart bättre än Athletic Bilbao, från början till nu. Gillar vad de visat upp och vid händelse av en trea skulle de ta över seriens andraplats från Sevilla.

Men Bilbaos situation till trots – de har det facto bara förlorat två av årets matcher och spelartruppen innehåller en hel del kvalitet.

Känslan är att spelbolagen och dess oddssättare kan ha blivit lite väl blinda av hur det ser ut i tabellen. Vi är däremot inte främmande till tanken att Athletic Bilbao skulle kunna stoppa deras framfart.

Bethard presenterar 1,92 x insatsen för Athletic Bilbao +0,5 mål (asian handicap) – spelet sitter vid kryss och bortavinst – och det blir kvällens speltips från Spanien.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% upp till 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Athletic Bilbao +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,92 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 21:00, måndag 5/11
TV: 
Stream:  strive logo betsson logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.