Speltips inför Espanyol – Atlético Madrid 22/12: Lyckan testas på 1X2-marknaden

Spelbloggare Publicerat: 20 december 2017

Att hitta spelvärde inför fredagens match mellan Espanyol och Atlético Madrid i Primera División är mindre svårt. Har vi ett bud på skräll, eller en favorit att lita på? Svaret tror vi oss ha!

Fy skam har de inte alltid varit, Espanyol, men med blott fyra vinster på 16 matcher är det inte oväntat att de känner pressen underifrån, från botten. Lite andrum, mer bestämt; på fem pinnar, har de trots allt. Det är bara att tacka bottentrion för hur svårt de haft det under året. Nämnas ska dock att ett par av konkurrenterna nedan visat upp positiva tendenser på sistone.

Vad Espanyol sysslade med senast mot Las Palmas, var under all möjlig kritik – ett sammanfall som heter duga. Matchen leddes med 2-0 fram till de avslutande tio minuterna; sedan kom reduceringen, kvitteringen och på stopptid var förlusten till och med nära, men en straffmiss från motståndarna innebar i alla fall att det blev en pinne.

Atlético är, tillsammans med Barcelona, de enda som ännu inte förlorat en match i årets Primera División, men samma motståndare är de fortfarande sex pinnar på efterkälken mot från silverplatsen. Chansen, den finns fortfarande…

I Spanien har Atlético Madrid absolut levererat, men fiaskot ute i Europa överordnar det rejält. Champions League-gruppspelet blev de enbart trea i, bakom Roma och Chelsea, samt före Qarabag. Azerbajdzjanerna lyckade de faktiskt inte vinna över, trots dubbla försök. Totalt misslyckande.

Espanyol ur balans

Det ser kanske inte alltid superskoj ut när Atlético Madrid är i farten. De är dock oerhört konsekventa, vinner tajta matcher och är försvarsstarka. Utmärkta exempel är de två senaste matcherna, 1-0-vinster över både Deportivo Alavés och Real Betis.

Insatserna som helhet höjer ingen ögonbrynen för, men det räcker ofta. Och det har varit synonymt med Atlético på sistone.

Espanyol tappade greppet totalt senast och var alltså bara en straffmiss från motståndarna borta att tappa 2-0 till 2-3. Istället – delad pott. Även om man undvek att förlora matchen, var det ändå makalöst illa. Arbetsmoralen – hur är det med den? Självförtroendet? Före det krysset hade två raka matcher förlorats.

Victor Sánchez kommer inte kunna medverka för Espanyol, som avstängd, och det är ett betydande avbräck. Grovarbetare på mitten, en sådan som kan vara av extra stor betydelse i matcher som denna, som försvinner.

Raka tvåan spelas till 1,83 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos Betsson – Få 1 000 kr riskfritt spel!

Speltips:

Speltips: Atlético Madrid vinner, rak tvåa
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson (1 000 kronor riskfritt spel!)
Spelstopp: 21:30, fredag 22/12
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo unibettv logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: