Speltips inför Espanyol – Barcelona 17/1: Cupderby på schemat

Simon Pålsson Publicerat: 17 januari 2018

Cupderby väntar i Copa del Rey och som så många gånger förr är känslan att Espanyol har förmågan att streta emot hyfsat när Barcelona kommer på besök.

Den spanska cupen, Copa del Rey, rusar vidare med sina dubbelmöten för att hinna med alla matcher innan den här våren är över. Blott en vecka efter att förra omgången avslutats är det alltså dags för nästa steg i utslagningen. Ingen rast och ingen ro.

Nu väntar ett helintressant katalanskt derbymöte mellan Espanyol och Barcelona, två lag från just Barcelona. Just att det är derby adderar naturligtvis lite av en extra krydda, men med tanke på den cementerade milslånga skillnaden mellan klubbarna är det här inte det hetaste av derbyn i den bemärkelsen. Å andra sidan blir det ofta bra matcher när Espanyol står som hemmalag.

Espanyol tog sig till den här omgången genom att vända 1-2-förlusten hemma mot Levante till seger med totalt 3-2 i dubbelmötet. Där kan vi snacka moralhöjande seger och vändning. Om laget ska ha någon som helst möjlighet att slå ut Barcelona gäller att laget gör en fläckfri inledande match och där blir självklart målen på bortaplan centrala. Ambitionen måste vara att hålla sina gäster mållösa.

Finns motivationen på plats?

Barcelona tog sig till den här omgången genom att slå ut Celta Vigo efter hela 5-0 hemma i returen. Det första mötet, det som spelades på bortaplan, slutade 1-1 och dubbelmötet kändes därmed inte helt stängt. Å andra sidan var det en rejäl styrkedemonstration av Barcelona i returen och det är tydligt att laget kör över sitt motstånd om motivationen bara finns på plats.

Känslan är att vi får se ett liknande upplägg här. Ett frenetiskt kämpande, defensivt inriktat och förmodligen mycket motiverat hemmalag ska göra livet surt för Barcelona. Samtidigt har gästerna inte pressen av att behöva avgöra här, utan kan lika gärna vänta till returmötet på hemmaplan.

Hemmalaget saknar förmodligen ett par viktiga kuggar i form av Pablo Piatti, Sergio Garcia, José Manuel Jurado och Jairo Morillas.

Gästerna har ett par tyngre skador att ta i beaktande, med Samuel Umtit och Ousmane Dembélé indisponibla i just den här matchen. Dessutom är Philippe Coutinho ännu inte spelklar. Paco Alcacer, Nelson Semedo och Andres Iniesta är osäkra till spel.

Vi tror, som så ofta förr, på en lite målsnålare match när Espanyol står som hemmalag.

Under 3 mål (asian handicap) spelas till fina 1,89 gånger såsen hos Betser.

  Rygga spelet hos Betser – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Under 3 mål (asian handicap)
Odds:  1,89 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betser (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  21:00, onsdag 17/1
TV:   viasatpremium logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: