Speltips inför Espanyol – Real Madrid 27/2: Favoriten får förtroendet

Spelbloggare Publicerat: 27 februari 2018

RCDE Stadium är platsen och där ställs Espanyol mot Real Madrid. Gästerna är storfavoriter på oddsfronten, men det kan fortfarande vara på sin plats att syna dem denna afton. Vinner – och det bekvämt?

Proppen har åkt ur för Real Madrid, men det alldeles för sent. De har nu vunnit fem raka matcher med minst två baljors marginal, varav fyra i Primera División samt övrig mot Paris Saint-Germain i Champions League.

Det kommer inte bli ytterligare en La Liga-titel för Real Madrid – i alla fall detta år – och seriespelet är av lite kallare karaktär under den sista delen av säsongen. Tredjeplatsen parkeras på just nu och lokalrivalen Atlético Madrid ovanför är inom räckhåll. Möjligtvis lite prestige i att bli silvermedaljör.

Utöver serien har Real Madrid Champions League-slutspelet att tänka på. Hemmamötet mot PSG i den första slutspelsrundan vann de med 3-1 och förhoppningarna är därmed stora inför returen i Paris. Den spelas den sjätte mars, en vecka från denna match.

Att sätta etikett på Espanyol är lite svårt. Stundtals kan de spela rätt effektiv smart fotboll, med fina resultat, för att i vissa fall inte alls leverera. Den varan det blivit mestadels av under spelåret är tveklöst den sistnämnda, då de inte är bättre placerade än på femtonde plats – förvisso utan direkt risk att trilla ner i seriesystemet, men heller utan speciellt mycket att hämta uppåt.

Vinner – och det enkelt?

Fyra oavgjorda matcher har Espanyol radat upp inför den här, däribland mot Barcelona. Att jämföra den matchen med denna kan emellertid bli lite missvisande, i och med att det här inte är ett derby och en ren rivalmatch med så många fler aspekter att ta hänsyn till.

Innan denna kryssradda? Tre förluster på raken. Formen är med andra ord inte den bästa i Espanyol.

Att sätta sitt förtroende till Real Madrid kan ta emot lite med tanke på hur brutalt svajiga de varit och även är. Nu har de dock fått fantastisk snurr på anfallsspelet, bombar in mål och har alltså vunnit fem raka matcher – alla med minst två mål.

En av de största skillnaderna för Real Madrid, nu kontra innan? Att Cristiano Ronaldo äntligen fått det att släppa! 12 baljor har han smällt in på de sju senaste matcherna.

Espanyol kommer försöka spela ett fysiskt spel, som alltid mot toppmotstånden, men frågan är om det räcker till här? Vi är tveksamma. Om Real får in matchens första mål – vad har de då att sätta emot?

Toni Kroos, Luka Modric samt Marcelo är stora avbräck, alla skadade, för Real Madrid inför matchen – men trots dessa borde det sluta med en relativt bekväm bortatrea. Det är vad vi tror.

Real Madrid -1,25 mål (asian handicap) – halv förlust på spelet om de bara vinner med uddamålet – tas till 2,02x hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Real Madrid -1,25 mål (asian handicap)
Odds: 2,02 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 20:00, tisdag 27/2
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: