Speltips inför Everton – Cardiff 24/11: Inget snack om saken, va?

Spelbloggare Publicerat: 22 november 2018

Det är inte mycket till tvekan om saken när Everton och Cardiff City ska mäta krafterna på Goodison Park. En favorit att lita på? Kan siffrorna skjuta i höjden? Absolut, dubbelt upp.

Annons:

Upp som en sol, ned som en pannkaka? Att Cardiff City är så pass pressade som de är, som nykomlingar i Premier League, kan inte komma som en chock. Helt tvärtom. Bottenstriden är deras hem, med det här spelarmaterialet.

Ja, Cardiff saknar helt och hållet de där stjärnnamnen. Nästan till och med sådana som ens sticker ut. Påminner mer om ett material för Championship, konta ett Premier League-dito. Men ska de vara helt utan överlevnadschans? Absolut inte.

Trots åtta knappa pinnar på 12 matcher, är det bara målskillnaden som håller den nedanför strecket och som tredjejumbo. Fortfarande extremt tajt nere i botten av serien.

Känslan är att uppehållet kunde kommit bättre tajmat för Everton, som är i en tydlig uppåttrend och skördat ny mark i tabellen – i jakten på, i första hand, Europa League-platserna. Matchen före uppehållet, borta mot Chelsea, var en mycket välutförd sådan, i synnerhet defensivt. 0-0 skrevs resultatet.

Med den matchen har de nu bara förlorat en enda av de sex senaste, med knappa uddamålet borta mot Manchester United. Formtopp? Ja!

Framförallt står Gylfi Sigurdsson som osäker för Everton, men av rapporter att döma väntas han ta plats i startelvan. Utöver det saknas Jonjoe Kenny och eventuellt André Gomes samt Ademola Lookman. Gästernas Jazz Richards saknas. Tveksamt över Nathaniel Mendez-Laing, Sean Morrison och Kenneth Zohore.

”Gillar oddsen på Everton”

Tror att Everton tar det här utan överdrivet stora problem. Gillar deras chanser och oddsen som dukas upp på dem.

Formen är toppad och ser vi specifikt på hemmamatcherna, är tre raka – mot Fulham, Crystal Palace samt Brighton & Hove Albion – vunna med minst två baljors marginal. Alla motståndare som kan jämföras med Cardiff ur kvalitetssynpunkt.

Det är enbart på hemmaplan som Cardiff lyckats göra lite liv och på resande fot är facit fyra förluster samt ett kryss. Ganska talande för ett sådant typ av lag. Om kontraktet ska räddas, är det primärt hemmaspelet som ska fixa det.

Över dubbelt upp för Everton -1,25 mål (asian handicap) – halva insatsen tillbaka om de vinner med uddamålet – hittas hos Mobilebet och det blir matchens speltips.

Annons:
  Rygga spelet hos Mobilebet – Få 300% extra upp till 600 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Everton -1,25 mål (asian handicap)
Odds: 2,02 (Jämför alla odds)
Bolag: Mobilebet
Spelstopp: 16:00, lördag 24/11
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.