Speltips inför Everton – Liverpool 3/3: Blytungt Merseysidederby!

Spelbloggare Publicerat: 3 mars 2019

Merseysidederby! En av årets stora höjdpunkter i fotbollsvärlden. Everton, som i princip alltid, kommer till spel som tydliga underdogs – men vill för allt i världen sätta käppar i hjulen för Liverpool i deras jakt på Premier League-titeln.

Annons:

Hur mycket är det inte på spel här? Merseysidederbyna betyder i första hand ära och prestige, men nu är den sportsliga potten likväl välfylld.

Liverpool håller fortfarande Manchester City på efterkälken, även om avståndet är betydligt mindre än för ett par månader sedan, och har nu en pinne ner till desamma.

Titelracet ser ut att bli nervkittlande in i det absolut sista och för serieledarnas del var det av största betydelse att de kunde studsa tillbaka med en 5-0-kross av Watford i veckan. Detta efter en spel- och resultatmässigt sämre period.

Men vilken grej det före för Evertonfansen om deras lag skulle kunna sätta käppar i hjulen för dem, va? Därutöver spelar Everton för att ta platsen bakom seriens sextett, där konkurrensen är benhård. Wolverhampton, Watford, West Ham, och Leicester City är fyra av de som hittas i samma skikt.

I veckan bröt ”The Toffees” en förlustsvit om tre matcher genom att med enkelhet värja undan seriens tredjejumbo, Cardiff City, med tre mål mot noll. Uppåtstigande formkurva, eller är det tillbaka på ruta ett nu?

Enda frågetecknen för Everton utgörs av Leighton Baines samt Yerry Mina. Liverpools Roberto Firmino är inte helt hundra, men väntas hinna bli det till matchen. Joe Gomez, Dejan Lovren samt Alex Oxlade-Chamberlain saknas med säkerhet.

Merseysidederbyna – alltid tajta

Liverpool är klart bättre. Utan tvekan. De kommer från en prickfri insats mot Watford, en 5-0-skalp. Men Merseysidederbyna är helt annorlunda från vanliga serielunksfajter, så mycket mer. Då spelar allt det där mindre roll.

Detta avspeglas väl i de inbördes matcherna som spelats under åren, där det mer eller mindre alltid blir tillknäppt och tajt.

På Goodison Park syns detta extra tydligt. Sex av de sju senaste matcherna parterna emellan har slutat oavgjorda och övrig vann Liverpool med knappa 1-0. Säsongens tidigare match, då alltså på Anfield, vann ”The Reds” med identiska siffror efter en stor målvaktstabbe i den 95:e (!) minuten. Divock Origi var sista man på bollen.

Det här har all potential att bli en lika spännande historia som det brukar bli mellan Everton och Liverpool. Därför motsätter vi oss de senare nämndas stora favoritskap.

Everton spelas med +1,0 mål (asian handicap) till oddset 1,87 hos Unibet. Då får vi insatsen tillbaka om de skulle förlora med uddamålet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få 500% extra upp till 500 kr!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Everton +1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp: 17:15, söndag 3/3
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.