Speltips inför Everton – Lyon 19/10: Fel favorit

Spelbloggare Publicerat: 18 oktober 2017

Storklubbarna, i Europa League-mått mätt, Everton och Lyon drabbar samman under torsdagskvällen – en måstematch för ”The Toffees”. Men är de för djupt under isen för att kunna prestera?

Sista chansen hade lika väl kunnat vara för ett par matcher sedan, som den kan vara nu eller om en vecka. En sak är åtminstone säker; Ronald Koeman sitter löst på sin tränarpost i Everton…

Och det är inte ens säkert att bättrade resultat och en slutspelsplats i Europa League kan rädda honom. Krävs resultat även, framförallt i Premier League.

Nu? Ingetdera fungerar för Everton. Så lite som åtta pinnar på åtta matcher i Premier League placerar dem precis ovanför det helröda tabellområdet och Europa League-premiären mot Atalanta förlorades med 0-3. Därefter bara 2-2 hemma mot Apollon, och då släpptes det mål som innebar kvittering in med en man mer på planen.

Lyon är uppe och nosar på toppskiktet, det bakom suveränerna Paris Saint-Germain, i Ligue 1. Efter en lite sämre period, vann de med 3-2 över mästarna AS Monaco efter ett sent avgörande senast. Nabil Fekir smällde in två baljor, däribland den som innebar vinst, och kan bli en nyckelperson i denna match likväl.

Två 1-1-kryss har det blivit i de inledande Europamatcherna. Kanske finns lite mer att önska och kräva där också.

Mariano Diaz och Ferland Mendy, skadade, missar matchen för Lyon. Situationen är värre för Everton, som haft skadeproblem sedan en bra tid tillbaka, med bland andra Ross Barkley, James McCarthy och Yannick Bolasie out.

Viss rotation kan det för övrigt bjudas på åt båda håll, men starka startelvor alltjämt presenteras. Trots allt – det är en tungviktsfajt.

Lyon vinner – med en försäkring

Hemmaplan och, på pappret, två rätt jämna lag. Betyder det att Everton ska axla favoritskapet på Goodison Park? Undertecknad är inte alls säker på den saken och värderar matchen annorlunda kontra oddssättarna.

Alla kryss har satt stopp för Lyons frammarsch. Delvis oflyt, delvis lite slarv. Men fransoserna har visats svåra att slå och spelårets enda förlust, alla tävlingar inräknade, har kommit borta mot Paris Saint-Germain, med knappa 0-2. Det behöver man knappast skämmas över, så dominanta PSG är.

Everton – var ska man börja? Allt har fallit ut fel av deras satsning och en spelare som Romelu Lukaku saknas enormt. Blir uppenbart vilken betydelse han haft för klubben under åren. Laget har tre raka utan vinst, två kryss och en förlust, i matcherna mot Brighton, Burnley och Apollon. Katastrofalt, helt enkelt.

Fördel Lyon? De spelas med +0 mål (asian handicap) – pengarna tillbaka vid oavgjort – till 1,98x hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Skapa ett konto hos dem här.
Regler & villkor gäller.

Speltips:

Speltips: Lyon +0 mål (asian handicap)
Odds: 1,98 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (Skapa ett konto hos Bet365 här. Regler och villkor gäller.)
Spelstopp: 21:05, torsdag 19/10
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: