Speltips inför Everton – Manchester City 31/3: Motivationsfaktorn talar för hemmalaget

Spelbloggare Publicerat: 27 mars 2018

Ett hejvilt roterande Manchester City kan tänkas ställas inför vissa problem när de besöker formstarka Everton på Goodison Park i Premier League-omstarten. Bud på skräll?

Via vinster över Stoke City samt Brighton & Hove Albion fick Everton nytt mod ingjutet i truppen före uppehållet och nu hoppas de vidarehålla nivån när de fortsätter jakten på en plats ut i Europa. De främsta konkurrenterna, som nu också är före dem, heter Leicester City och Burnley.

Den här chansen att nå ut i Europa har uppstått via att sjundeplatsen, tack vare resultat i de inhemska cuperna, kommer leda dit – men även sexan Arsenal, som svajar rejält, kan vara inom räckhåll om deras kräftgång fortsätter.

Ett störmoment för Everton är truppsituationen, där spelare som James McCarthy, Maarten Stekelenburg samt Gylfi Sigurdsson alltjämt hittas på skadelistan. Här har man också Ashley Williams avstängd.

Manchester City kan ta hyfsat lätt på den här matchen, när de redan säkrat deras serietitel och mitt i nästa vecka står inför årets största match hittills – det första mötet av två i Champions League-kvartsfinalen mot Liverpool. Det kommer spelas på Etihad Stadium och blickarna är förstås redan där.

Så urstarka som Manchester City sett ut, har de klivit fram som en av de främsta titelaspiranterna i världens största turnering för klubblag. Skulle Pep Guardiola föra dem till en CL-titel, utöver den här PL-titeln, vore det pricken över det kända i:et.

Ett av dagens bästa speltips

Vifta undan Evertons skadebekymmer som utan betydelse kan man förstås inte, men det kommer sannolikt inte sätta i närheten av de avtryck som den väntande rotationen Manchester City kommer stå för bör.

Först och främst har City Benjamin Mendy, Fabian Delph samt Sergio Agüero osäkra. Vid minsta tveksamhet om den fysiska statusen kommer de inte riskera någondera av dessa pjäser. Addera på det väntad rotation till följd av nästa veckas Champions League-match, som är helt överordnad denna.

Everton stod för ett par fina insatser, och med det två vinster, före uppehållet och betydelsen av den här matchen är klart större än vad den är för Manchester City. Med andra ord: rotations- och motivationsfaktorn av tung vikt.

+1,5 mål (asian handicap) – spelet sitter om de vinner, spelar oavgjort eller förlorar med max uddamålet – finns att hämta hem till 1,83x hos Titanbet och det menar vi vara ett av dagens bästa speltips.

  Rygga spelet hos Titanbet – Få en unik bonus om 2 000 kronor!

Speltips:

Speltips: Everton +1,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Titanbet (Unik bonus: 2 000 kronor!)
Spelstopp: 18:30, lördag 31/3
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: