Speltips inför Everton – Southampton 5/5: Motivation slår inte alltid klass

Spelbloggare Publicerat: 3 maj 2018

Slår motivation klass? Inte alltid, förstås, och det tror vi inte heller när Everton och Southampton ska mäta krafterna mot varandra på Goodison Park. Fördel för ”The Toffees”?

Bättre placerade än åtta kommer Everton inte bli och den verkliga betydelsen av resultat är nu minimal. De avslutande matcherna av Premier League ska mer eller mindre bara sopas åt sidan och avverkas med förhoppningen att avsluta vidare med stil.

För formen, den har Everton bättrat på markant. Dessvärre har de störts av ett par djupare formdippar under säsongen och då tänker vi i synnerhet på seriestarten, men också senare svackor. Ojämnheten – klubbens fall i jakten på Europa. Med det här materialet hade Sam Allardyce velat få ut mer.

Mer bestämt är det hur som helst med två vinster – över Huddersfield och Everton – som ”The Toffees” är stärkta av. En som stuckit ut i dessa matcher är vinterns nyförvärv från Arsenal, Theo Walcott, med ett mål och en assist. Ser ut att ha lossnat för honom.

Medan Everton kan ta matchen utan stress, med en avslappnad approach, är situationen totalt omvänd för ett Southampton som bara måste få ett tillskott av poäng den här kvällen. Enbart måstematcher som existerar just nu.

Laget är fortfarande, trots 2-1-vinsten över AFC Bournemouth senast, var under strecket och har pinnen upp ovanför det. Glömmas bort ska inte heller att Stoke City jagar underifrån, varför det blir att strida på dubbla fronter – studsa uppåt, hålla de nedanför på avstånd. Många lag i riskzonen att åka ur Premier League med dunder och brak.

Everton ska räknas som favoriter

Man kan absolut förstå hur oddssättarna och marknaden tänker om den här matchen, när de ställer ut Southampton som favoriter på Goodison Park. Det handlar om det klassiska att de tror att motivation slår klass i det här fallet, när bortalaget är så pass desperata.

Detta måste dock sättas i relation till andra faktorer: som Evertons fina form – ännu har vi inte fått se tendenser till att de skulle falla ihop – och att de stärks av att spela på hemmaplan. Dessutom är de hela 16 pinnar före Southampton i tabellen och det kan inte bortses från.

Den fina formen har också suttit i sedan en bra tid tillbaka för Everton, vilket ännu mer talar för att de ska lyckas konservera den under seriens slutspurt. 4-2-1 står formraden i och den där torsken kom då mot suveräna Manchester City.

Gästerna plockade en ödestrea i derbyt mot Bournemouth senast, på hemmaplan, men det var knappast med full briljans. Matchen var mycket tajt och hade kunnat sluta helt annorlunda. Det var faktiskt deras blott andra PL-vinst på de 22 senaste försöken och den första på åtta matcher.

Summa summarum: Everton ska räknas som favoriter. Kort och enkelt.

Därför spelar vi dem med +0 mål (asian handicap) till oddset 2,07 hos Bethard. Gäller då är insatsen tillbaka om det skulle sluta oavgjort.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% upp till 1 000 kronor, Unik bonus!

Speltips:

Speltips: Everton +0 mål (asian handicap)
Odds: 2,07 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (Unik: Sätt in 500, spela för 1 500 kronor!)
Spelstopp: 18:30, lördag 5/5
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.