Speltips inför Everton – West Bromwich 11/3: 1X2-idé från Goodison Park

Spelbloggare Publicerat: 8 mars 2017

Lördag klassisk avsparkstid, 16:00, står ett mycket intressant möte på schemat – Everton mot West Bromwich. Det skiljer bara en plats mellan dem i tabellen, men i den här enskilda matchen tror vi ändå stenhårt på den ena parten.

Topp sex-klubbarna har tidigare under spelåret sett omöjliga ut att rucka på, utmana, men efter en period av återkommande positiva resultat för Everton har de faktiskt blivit en hyfsat het kandidat på att ta plats där, i synnerhet då flera av pjäserna ovanför håller på att svaja oerhört just nu.

Vägen må alltjämt vara lång, men Everton ska absolut inte räknas bort…

Bakom Everton i tabellen, på plats åtta, hittas alltså just West Bromwich. Hittills har leveransen varit över all förväntan. En smart fotboll spelas och tränaren Tony Pulis ser ut att få ut det mesta av udden som finns i truppen. Kan en plats på den övre halvan behållas, då ska man vara mycket stolta i WBA…

Bra truppbesked för såväl Everton, där Yannick Bolasie är det enda avbräcket, som West Bromwich. Gästerna har enbart frågetecken för Matt Phillips. I övrigt är truppen fit for fight.

Ettan spelas

Gillar ettan starkt här.

Everton imponerar något enormt och var faktiskt nära att stjäla en poäng från Tottenham på White Hart Lane senast, men föll till sist med 2-3. Den fina formen ska dock inte vara i fara. Sedan mitten av december har det sett bra ut, men framförallt är det under det nya kalenderåret som ”The Toffees” visat klassen.

Goodison Park, ja, det är en mardrömsresa för mer eller mindre vilken motståndare som helst. Bara en av de 13 seriematcherna på arenan har förlorats och nu är fyra raka vinster uppradade, varav alla minst två måls marginal – mot Southampton, Manchester City, Bournemouth och Sunderland.

Här borde West Bromwich komma med rätt passande tajming. De stod för en total plattmatch när förlustsiffrorna skrevs 0-2 hemma mot Crystal Palace för exakt en vecka sedan – och av prestationen finns det all anledning att vara orolig inför framtiden.

Och när nivån höjs på motståndet brukar WBA få stora problem, alltså i matcher mot seriekonkurrenterna ovanför dem själva i tabellen. Fortsätter likadant här?

1,70 gånger pengarna må inte se ut som de mest sexiga av siffror för den raka ettan, men värde finns det utan tvekan i dem. William Hill är platsen.

  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Everton vinner, rak etta
Odds: 1,70 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 11/3
TV:  viasatpremium logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: