Speltips inför Falkenberg – Varberg 25/5: Stort favoritskap

Spelbloggare Publicerat: 24 maj 2018

Fastän formen inte är den bästa borde Falkenberg, hemma på Falcon Alkoholfri Arena, inte ha minsta problem med ett tunt Varberg BoIS i Superettans enda fredagsmatch. Vinner bekvämt?

Superettan rullar vidare med matcher nära på varenda dag i veckan – och som vi njuter! Den här matchen visas på C More Fotboll eller via streamingtjänsten C More Play, med start 19:00.

Här har vi med största sannolikhet – toppen mot botten. Trots att Falkenberg hackat upp lite smått de senaste veckorna, däribland med tappet och 0-0-krysset hemma mot Norrby senast, är de placerade på seriens tredjeplats och ser ut som en av de mest självklara av uppflyttningsaspiranter.

Att nämnas i det hela är dock den hårda konkurrensen som finns i årets Superettan, där flera klubbar stärkt upp och kraftsamlat: Örgryte, AFC Eskilstuna, Helsingborg och Halmstad är de främsta exemplen. Också klasslag.

Annorlunda ser det ut i Varberg, som saknar såväl spets som spelare med erfarenhet från spel på svensk toppnivå. En hel del handplockat nedifrån i divisionssystemet. Mycket nytt, i vissa fall spännande och i andra mindre dito.

Bättre än en mittenplats, om ens det, ska Varberg inte ha att göra med. De är snarare i den stora riskzonen att trilla ner i tredjedivisionen, Division 1, och har för närvarande ynka pinnen ner till kvalplats. Blir att kämpa hårt för poängen. Hittills – 3-1-4 i resultatraden. Nästan över förväntan, va?

”Förvånas inte om siffrorna skjuter i taket”

Oddsen på Falkenberg har tickat upp ett antal punkter de senaste timmarna – reds anm. speltipset skrivet och publicerat torsdag eftermiddag – och nu tror vi att det kommer stanna av och eventuellt vända tillbaka.

Ganska uppenbart är att värdet nu finns på FFF, som borde väga något tungt för Varberg, vars spelarmaterial inte imponerar på undertecknad: brist på erfarenhet och beprövade spelare.

I första hand ska BoIS försöka fixa kontraktet i Superettan – någonting som verkligen inte är skrivet i sten att de lyckas med.

Falkenberg har en oerhörd kapacitet, i Superettanmått mätt. Trots att de tappat lite de senaste veckorna, har de alltjämt ett fint facit om fem vunna, två oavgjorda och blott en förlust.

Stärkta av hemmaplan och med den rådande klasskillnaden ska väl Falkenberg bara vinna en sådan här match? Förvånas inte heller om siffrorna skulle skjuta i taket.

Slutsatsen? Falkenberg -1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka om de vinner med ett mål – till 2,08 gånger degen hos Betser.

  Rygga spelet hos Betser – Få 100 kronor omsättningsfri bonus!

Speltips:

Speltips: Falkenberg -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 2,08 (Jämför alla odds)
Bolag: Betser (100 kronor omsättningsfri bonus!)
Spelstopp: 19:00, fredag 25/5
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.