Speltips inför Färöarna – Kosovo 14/10: Hejdundrande odds

Spelbloggare Publicerat: 13 oktober 2018

Den hetaste matchen? Absolut inte. Men stort spelvärde är identifierat när ett formstarkt Kosovo tar picket och packet till Färöarna. Missa inte det!

Annons:

Fjärdedivisionen i Nations League. Den sista och således blåbärsnationernas. Grupp 3 innehåller Kosovo, Azerbajdzjan, Färöarna och Malta. Det är inte så att det bultar i fotbollshjärtat när man hör dessa.

Gruppen toppas för närvarande, föga förvånande, av Kosovo. De har trots allt en uppsjö av spelare som till vardags huserar på en hög europeisk nivå och dessutom flera svenskbekantingar. Arber Zeneli och Valon Berisha är två spelare som fötts i Sverige, men representerar Kosovo.

Hittills har de vunnit över Malta samt Färöarna hemma samt kryssat bortamötet med Azerbajdzjan. Senast var det Malta som värjdes undan med 3-1.

Färöarna är ett av Europas minsta blåbär, men har i alla fall blivit allt mindre oävna på senare år. Mycket som förbättrats; spelarnas kvalitéer över det hela och även den defensiva organisationen.

Premiären vann Färöarna med 3-1 över Malta, för att sedan åka på pumpen mot Kosovo samt Azerbajdzjan med 0-2 respektive 0-3. Där hade man inte mycket att sätta emot i matcherna.

Värdet kvar

Det är stor skillnad på Färöarna hemma kontra borta. Det måste understrykas, varför det kan bli lite missvisande att rakt av värdera dra slutsatser från 2-0-vinsten till Kosovo hit och baka in den i analysen.

Men trots allt: skillnaderna var uppenbara. Matchen styrde Kosovo med järnhand och då kom målen som ett brev på posten.

Färöarna saknar helt spelare på högre europeisk nivå, till skillnad från Kosovo vars spelarmaterial faktiskt inte är helt fy skam. De har dock haft förhållandevis kort tid på sig att sätta en egen spelfilosofi, haft stor omsättning av spelare i trupperna och har stora förbättringsmöjligheter organisatoriskt.

Oddset har droppat, men när vi fortfarande får 2,15 gånger pengarna för att Kosovo ska vinna mot Färöarna, även på bortaplan, är det svårt att hålla fingrarna borta.

Annons:
  Rygga spelet hos Betway – Få 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Kosovo vinner, rak tvåa
Odds: 2,15 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway
Spelstopp: 18:00, söndag 14/10
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.