Speltips inför FC Basel – Manchester City 13/2: Full fart framåt

Simon Pålsson Publicerat: 12 februari 2018

Äntligen är Champions League tillbaka och när Manchester City tar sig an FC Basel på bortaplan räknar vi iskallt med att engelsmännen sätter spiken i kistan direkt.

Premier League är avgjort. Final i Ligacupen väntar. Fortsättning i FA-cupen står för dörren. Manchester City har gått som tåget på samtliga fronter den här säsongen, men vårens stora fokus kommer obestridligen att handla om Champions League.

Med tanke på att det på andra fronter – speciellt då ligan – redan känns avgjort kan kraften kanaliseras i helgerna för att laget ska vara som starkast i veckorna då Champions League avgörs. Nu har Pep Guardiolas lag fått en ganska bekväm lott i FC Basel, men känslan är att de inte kommer att visa någon form av pardon här.

FC Basel kommer till mötet efter en längre tids uppehåll, efter vilket schweizarna bara hunnit spela två matcher i ligan. Då har det blivit förlust, 0-1, hemma mot Lugano och vinst, 0-2, borta mot FC Thun. Märk väl att laget bara gjort två tävlingsmatcher sedan 17 december. Det säger sig själv att det inte är en fördel i det här läget.

Spiken i kistan direkt

I hemmalaget är Luca Zuffi ett osäkert kort efter att ha varit skadad ett tag, medan Germano Vailati inte kommer att kunna medverka alls. Därtill har laget blivit av med spelare som Manuel Akanji och Renato Steffen under januari månad. Tunga tapp.

För Manchester City finns det egentligen inga större bekymmer. Visst, tunga spelare som Gabriel Jesus och Benjamin Mendy är skadade. Därtill är Leroy Sané, David Silva och Fabian Delph lite osäkra, även fall samtliga har varit i träning på sistone. Med det sagt kan Pep Guardiola sätta en otroligt starka startelva på planen från start och känner vi Manchester City rätt lär de vilja sätta någon form av spik i kistan direkt.

Manchester City är så mycket bättre på alla plan. Individuellt, kollektivt, formmässigt. Ja, allting talar faktiskt för gästerna här. Vi litar stenhårt på att Manchester City går för fullt direkt i jakt på ett par bortamål.

Manchester City att vinna första halvlek spelas till 1,85 gånger såsen hos Betser.

  Rygga spelet hos Betser – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Manchester City vinner (första halvlek)
Odds:  1,85 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betser (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:45, tisdag 13/2
TV:   viasatpremium logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: