Speltips inför FC Nürnberg – Erzebirge Aue 22/5: Vem litar vi på?

Simon Pålsson Publicerat: 22 maj 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Erzebirge Aue är möjligen lite på uppgång direkt i 2. Bundesliga och på fredagen den 22 maj 2020 möter man FC Nürnberg på bortaplan.

  hos bethard hittar du bäst odds på vårt speltips – rygga här!
Annons. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det är speciella tider i den tyska fotbollen där man inför tomma läktare spelar matcher i såväl Bundesliga som 2. Bundesliga. Det blev omstart med fulla omgångar redan förra helgen, och experimentet visade sig så lyckat att man kör vidare nu på precis samma sätt som planerna varit.

Det gör att vi alltså kan följa fullt med matcher i både den högsta ligan, och 2. Bundesliga som precis som namnet antyder är ett snäpp längre ner i seriesystemet.

Som det ser ut nu är det Bielefeld som kommer att ta sig upp, eftersom man har sju poäng ner till tvåan och dessutom har visat ganska bra tendenser efter omstarten. Men det finns också ett öppet krig om platserna där bakom, och en outsider till att ta sig upp till en kvalplats är Erzebirge Aue.

Men det är tyvärr hela åtta poäng upp för laget – när det bara återstår åtta matcher. Det är inte ointagligt – utan snarare fullt möjligt – men det kräver att Erzebirge Aue toppar formen hela vägen in i mål.

Mot bakgrund av det är det såklart positivt att man vann i omstarten mot Sandhausen med klara 3-1 på hemmaplan, men ärligt talat är det ett lag som Erzebirge Aue ska slå. Det är inte en match som vi kommer att dra för stora växlar av.

FC Nürnberg måste vinna </H2<z

FC Nürnberg har med Pelle Nilsson en klar svenskkoppling, men är också ett klassiskt tyskt lag som många svenskar med fotbollsintresse har bra koll på. Med det sagt är det lite deppigt att se hur laget underpresterar just nu.

Faktum är att man föll direkt i omstarten borta mot St Pauli, på ett minst sagt tungt sätt. 1-0-förlusten innebär att man sitter lite i skiten inför fortsättningen – och vill det sig riktigt illa blir det snarare bottenstrid som väntar sista månaderna på säsongen.

Just nu har man nämligen bara en poäng ner till negativ kvalplats – och även om tabellen i sig är väldigt jämn uppåt måste laget börja vinna matcher för att kunna klättra. Hemma mot Erzebirge Aue ser man nog chansen att göra det, men kommer att möta ett kontringsskickligt lag som såklart gärna tar tre poäng borta mot ett bottenlag.

Vår känsla på förhand är alltså att båda lagen vågar gå för det. Senast lagen möttes, då Erzebirge Aue var hemmalag, slutade matchen alltså 4-3. Det säger en del.

Båda lagen göra mål spelas därför till 1,66 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds: 1,66
Bolag: Bethard
Spelstopp: 18:30, fredag 22/5
TV: 
Stream: