Speltips inför Fenerbahce – Kayserispor 20/3: Dags att bryta trend?

Simon Pålsson Publicerat: 16 mars 2020

UPPSKJUTEN. Fenerbahce har sex raka matcher utan vinst, men möter nu jumbon Kayserispor hemma i turkiska Süper Lig fredagen den 20 mars 2020.

  Spela vårt speltips hos Unibet!
Annons. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det är åter dags för turkisk fotboll, och om planerna fullföljs kommer man att spela resten av omgången under den här helgen. Perfekt för oss som vill kolla på toppfotboll från andra delar av Europa.

Just nu är vi framme vid det som är omgång nummer 27 i den turkiska fotbollen och då det ska spelas totalt 34 omgångar börjar det bli skarpt läge i flera ändar av tabellen. Trabzonspor och Basaksehir ser ut att göra upp om titeln, även om Galatasaray (tre poäng bakom) och Sivasspor (fyra poäng bakom) har realistiska chanser att blanda sig i titelstriden.

Men Fenerbahce, som har hela 13 poäng upp, behöver nog rikta om sitt fokus till att försöka ta sig till en Europaplats. Men då är det nio poäng man måste ta igen på slutet. Det kan bli tufft.

Kayserispor har ett betydligt mer prekärt läge och har i nuläget ett par poäng upp till att vara på säker mark. Faktum är att laget är jumbo i den turkiska ligan med 22 poäng, men att man har hela fyra lag inom bra räckhåll som ligger på säker mark. Det är tre poäng upp till Malatyaspor som ligger strax över nedflyttningsplatserna. Det faktum att man har släppt in hela 62 mål under säsongen är den stora förklaringen till att Kayserispor ligger så fast förankrade i botten.
Annons:

Fenerbahce måste vinna

Som läget i tabellen är måste egentligen båda lagen vinna, åtminstone om man ska försöka leva upp till förväntningar och målsättningar inför säsongen. För bortalagets del handlar säsongen om att rädda nytt kontrakt, och en storklubb som Fenerbahce kan såklart inte tänka på annat än att gå ut i Europa via att sluta i toppskiktet av ligan.

Men med åtta matcher kvar att spela finns det ingen tid att spilla och det är dags att vända på den negativa trenden. Fenerbahce har nu sex raka matcher utan vinst, och det enda som möjligen ger lite förhoppningar är att man slog ut just Kayserispor ur turkiska cupen i slutet av januari. Det lär göra att man har ett psykologiskt övertag. Men vad gäller ligamöten är det faktiskt så att Kayserispor har tre (!) raka vinster mot Fenerbahce.

Här tror vi att trenden håller i sig och att bortalaget faktiskt gör ett bra resultat igen. Det har man kunnat göra många gånger mot Fenerbahce.

Kayserispor +1,75 (asian handicap) spelas till 1,74 gånger krämen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Kayserispor +1,75 (asian handicap)
Odds: 1,74
Bolag: Unibet
Spelstopp: 18:00, fredag 20/3
TV: 
Stream: 

 
Annons:


Annons:

Annons: