Speltips inför Finland – Grekland 15/10: Fel favorit

Spelbloggare Publicerat: 15 oktober 2018

Finland har inlett UEFA Nations League med bravur och kommer in till hemmamötet mot Grekland med stort självförtroende. Vi undrar: kan nordborna hämta hem den fjärde raka trean?

Annons:

Finland – Ungern: 1-0
Finland – Estland: 1-0
Estland – Finland: 0-1

Ja, vad är det som händer? Finland har, efter flera tuffa år, steppat upp flera nivåer och vi kunde se dessa tendenser redan under de avslutande matcherna i VM-kvalet. Nu sitter de i förarsätet här i Nations League, som etta före Grekland.

Lite svårare blir det emellertid i de tre avslutande matcherna, först med dubbla möten mot Grekland, som är tre pinnar dem hack i häl, och sedermera en bortamatch mot Ungern. Kan man fortsätta leverera?

Gästande Grekland kommer från en 1-0-vinst hemma över Ungern och tog således revansch på desamma från månaden innan. Utöver dessa matcher vann de premiären över Estland med ett mål mot noll.

Gemensamt har båda parter att defensiven ofta sätts i första hand. För Grekland sitter det djupt i den traditionella fotbollsfilosofin och Finland blir kanske snarare tvungna till det, när de möter bättre motstånd. Nu har de också varit fruktansvärt svåra att få hål på. Tre matcher, tre mål framåt och noll bakåt.

God chans för Finland

Direkt hade man kunnat se ett underspel på målmarknaden som intressant, men oddssättarna är med i svängarna där och vi ser inte skymten av värdeluckor där. Glöm inte heller att Grekland jagar Finland hack i häl och därför kan tänkas försöka skruva upp tempot om det skulle vara lika på tavlan framåt sluttampen.

Istället är det Finlandspåret som känns mest spännande och vettigt att ta sida för. Förutom denna fantastiska start på Nations League-äventyret, har de inte förlorat på åtta raka hemmamatcher, varav sex vunnits. Då har de mött bland andra Island, Turkiet och nämnda Ungern.

På pappret har Grekland det snäppet vassare spelarmaterialet, men ska skillnaderna anses vara så stora att de räknas som favoriter på bortaplan när Finland visar upp en sådan suverän form? Ytterst tveksamt.

Finland +0,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid oavgjort – spelas till 1,64 gånger pengarna hos LeoVegas.

Annons:
  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 200% upp till 2 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Finland +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,64 (Jämför alla odds)
Bolag: LeoVegas
Spelstopp: 20:45, måndag 15/10
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.