Speltips inför Finland – Grekland 5/9: EM-kvalet fortsätter

Simon Pålsson Publicerat: 5 september 2019

Det blir ett rakt spel inför det viktiga och så intressanta mötet mellan Finland och Grekland i EM-kvalet torsdagen den 5 september 2019.

Annons:

Det är åter dags för EM-kvalfotboll och ett möte som vi tycker lätt hamnar i glömska just den första kvalkvällen är mötet mellan Finland och Grekland. Det är många som viftar bort ett sådant möte som ointressant, men såväl sportsligt som ur ett spelperspektiv kan vi hitta flera anledningar till att intressera sig för ett möte likt detta.

I gruppen är det Italien som kopplat ett järngrepp om förstaplatsen efter fyra raka vinster, men faktum är att i princip samtliga övriga lag underpresterat på ett eller annat sätt. Grekland har snubblat som få andra lag, Bosnien har underpresterat å det grövsta rent prestationsmässigt i ett par matcher och Armenien är ojämna. Liechenstein i all respekt, men vi tar inte in laget i beräkningarna här.

Finland är det lag som däremot överträffat förväntningarna. Många viftar bort finnarna som ett lag som vi kanske inte behöver akta oss för i kvalsammanhang, men nu ser man ut att ha en god chans att ta sig till EM 2020. Det underlättas såklart av att kvalsystemet gör att fler lag kommer att gå in i turneringen.

Finland är klara favoriter

Finland står på hela nio inspelade poäng efter tre matcher, med tre vinster och en förlust. Det är inte oväntat att själva förlusten kom i Italien, men att bara förlora med 2-0 borta mot Italien är inte dåligt. Det var dessutom en match som spelades i premiären, varpå Finland nu har tre raka kvalvinster. I samtliga möten, mot Armenien borta, Bosnien hemma och Liechenstein borta har laget gått och vunnit med 2-0.

2018 spelade laget också hemma mot Grekland i UEFA Nations League och då vann finnarna med 1-0. Det är förmodligen en ganska skön psykologisk grej att ha med sig på förhand.

Grekland då? Denna ständiga besvikelse. Efter EM 2004 har man haft grekerna med i bilden som en outsider, utan att de egentligen kunnat motsvara sådana förväntningar särskilt ofta. Nu står laget på fyra inspelade poäng av tolv möjliga. Senast föll man med 2-3 hemma mot Armenien och den enda vinsten man har är mot svaga Liechtenstein. Inte ens mot ett decimerat Bosnien kunde man vinna, även fall 2-2 på bortaplan är ett okej resultat.

Det råder ingen tvekan om att grekerna måste vinna här för att inte tappa för mycket mark.

Vi tror dock på finnarna. Finland vinner spelas till 2,20 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Finland vinner
Odds:  2,20 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  20:45, torsdag 5/9
TV:   Matchen sänds inte på svensk tv.
Stream:    cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.