Speltips inför Finland – Malta 26/3: Avslagen landskamp

Spelbloggare Publicerat: 26 mars 2018

Det är inte minsta tvekan om var polletterna ska placeras inför måndagens vänskapslandskamp mellan Finland och Malta på Gloria Sports Arena i Turkiet.

Från fotbollens värld är det fortsatt fokus på de landskamper som spelas när de europeiska toppdivisionerna har uppehåll. Finland mot Malta, i Turkiet, må kanske inte vara den hetaste av bataljer, men såvida spelvärdet finns där är vi med på noterna. Det är trots allt vad som är av betydelse.

Varken Finland eller Malta kommer, såklart, medverka i sommarens världsmästerskap och inte heller finnas på sådana scener en bra tid framöver. De sistnämnda är ett av Europas blåbär, även om det finns ännu mindre sådana, och Finland är bara en eller ett par nivåer ovanför.

Malta skrapade exempelvis ihop blott en pinne under kvalspelet, tio matcher till antalet, medan Finland blev nästjumbos, före Kosovo, i deras grupp. Ganska talande över var de står. Mycket att arbeta på samt justera till det bättre – men hur mycket kan man kräva?

7/8 senaste vänskapsmatcherna under linan

Matchens stora favorit är – Finland. De är ett par nivåer ovanför Finland, men det är inte så att det står som skrivet i sten att de vinner med rentav förkrossande siffror. När det dessutom handlar om en vänskapsmatch är premisserna alltid lite annorlunda.

Med rotation och massvis av byten, då rycks matcherna ofta sönder i de andra halvlekarna. Så kan fallet mycket väl bli här. Lagen har egentligen inte överdrivet mycket att bevisa och matchen ska snarare betraktas som en lätt genomkörare.

Malta saknar fortfarande kvalitéerna att ofta såra sina motståndare, men till skillnad från för ett antal år sedan förlorar de sällan stort och har fått en klart bättre organisation i spelet, inte minst försvarsspelet.

Udden är även den något avtrubbad i Finland och bara för att de ska vara spelförande betyder det inte att målen kommer som på löpande band. Statistik som ytterligare stärker vår tro på en målsnål batalj är att sju av deras åtta senaste vänskapsmatcher klivit under den klassiska 2,5-målslinan. För Malta – 4/5 senaste.

Under 2,5 mål synas till mycket fina 1,96x hos Mr Green. Det skulle inte förvåna om oddset droppade till närmare avspark.

  Rygga spelet hos Mr Green – Få 2 gratisspel á 100 kronor/styck!

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,96 (Jämför alla odds)
Bolag: Mr Green (2 gratisspel á 100 kronor/styck!)
Spelstopp: 18:00, måndag 26/3
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: