Speltips inför Frankfurt – Leipzig 19/2: Ställningstagande i toppmötet

Spelbloggare Publicerat: 19 februari 2018

Nästan femtio-femtio – är det verkligen rättvisande? Eintracht Frankfort borde, utan minsta tvekan, ses med ett större favoritskap än vad oddssättarna antyder när den nya veckan tar vid med match mot RB Leipzig.

Det är mäkta spännande i Bundesligas strid om de åtråvärda platserna ut i Europa. Topp fyra får spela Champions – och femman till sexan Europa League.

Här är det nummer fyra mot sex i tabellen – ett äkta sexpoängsmöte. Leipzig skulle, vid händelse av en trea, kliva upp som tvåa medan Frankfurt skulle ta position på tredjeplatsen. Mellan kvällens medverkande, en försvinnande liten skillnad om två pinnar.

Med andra ord är det en stor höjdarfajt som väntar denna afton – en match som har all potential att bli såväl spännande som underhållande. Två kvalitativa lag, med mycket, mycket i potten. Det är inte bara en trea som ska ticka in, motståndarna ska också undvika stärka deras aktier i toppstriden. Är viljan att vinna större än rädslan att förlora?

Emil Forsberg är fortsatt osäker för Leipzig och väntas i alla fall inte ta en startplats. Inleder på bänken? Därutöver saknas skadade Marcel Halstenberg. Frankfurt har Alexander Meier, David Abraham samt eventuellt Jonathan de Guzmán borta.

Hemmaplansfördelen avgörande

Det är mycket svårt att skilja lagen åt och krysset ser ut som ett mer än tänkbart utfall, men favoritskapet ska åtminstone vara Frankfurts. Med hemmaplansfördelen finns inte annat på kartan. Trots allt: enbart två poäng skiljer lagen åt i tabellen.

Formen är det heller inte fel på i Frankfurt. Fyra av de fem senaste matcherna har vunnits, alla med minst två baljors marginal, och enbart en av de nio senaste förlorats. Laget står stärkta inför en, förhoppningsvis, stark slutspurt.

Leipzig har vunnit tre matcher på raken, varav senast när 0-1 vändes till 3-1 borta mot Napoli i Europa League. Motståndarna var väl inte toppmotiverade, även om det var ett styrkebesked. Såklart.

Inför matchen har Leipzig emellertid bara vilat i fyra dagar, från en intensiv match. Kan tala emot dem.

1,91 gånger pengarna för Frankfurt att vinna, med försäkringen att få pengarna tillbaka vid oavgjort, är bara att köpa. William Hill.

  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Frankfurt draw no bet
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 20:30, måndag 19/2
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: