Speltips inför Frankfurt – Mainz 7/2: Dubbla insatsen

Spelbloggare Publicerat: 7 februari 2018

Det är kvartsfinaler i tyska DFB Pokal. En av de fyra mötena spelas mellan Eintracht Frankfurt och Mainz 05. Spelbloggare.se har tagit en närmare titt på matchen, analyserat den och plockat ut ett lovande speltips.

Observera att avsparken tas redan 18:30. Matchen ses bäst på TV, Viasat Premium, eller streamas via Viaplay.

Vägen hit, till kvartsfinalen, har varken varit enkel för Frankfurt eller Mainz. De förstnämnda skickades först ut Erndtebrück samt Schweinfurt med siffrorna 3- respektive 4-0, för att det sist krävdes övertid för att värja undan Heidenhem, som spelar i andradivisionen.

Det stora utropstecknet, vilket det knappt kan tituleras som heller, för Mainz i årets cupspel kom senast, när Stuttgart besegrades med 3-1. Dessförinnan hade man problem med Holsein Kiel, vinst efter övertid, samt stod för en mindre övertygande insats mot blåbärsklubben LSK Hansa, vilken ändå renderade i ett hyfsat bekvämt avancemang.

Bundesligakollegorna har helt olika målbilder och förutsättningar i seriespelet. Frankfurt, tabellsexa, ska i första hand säkra en Europaplats och i andra hand en biljett ut i Champions League. För Mainz handlar det enbart om överlevnad, när de för närvarande hittas på kvalplatsen neråt i seriesystemet.

Lite svårt kan det vara att ta ställning i den här typen av matcher innan startelvorna skickats ut, då det ofta blir på tal om rotation. Glömmas bort ska inte heller motivationsfaktorn.

Målrikt?

Vi känner oss inte bekväma med rena resultatspel, att ta sida mellan de involverade parterna. Desto bättre är känslan på målmarknaden.

Och tanken är att det här kan bli en målrik historia. Över dubbla insatsen dukas ut för att den klassiska 2,5-målslinan ska passeras ses som ett värdeklipp. Den som vill höja, eller för den delen sänka, svårighetsgraden kan såklart leta på andra linor.

Varför överspelen lockar kan till stora delar förklaras i Mainz brutala försvarsproblem. Minst två mål är insläppta i 11 raka matcher och allt som oftast förmår man också att peta in åtminstone en balja. Åtta av matcherna har passerat mållinan i fokus. I alla tre cupmatcher har utfallet varit detsamma.

Frankfurt läckte som ett såll i helgens 0-3-förlust mot Augsburg – en match där de sårades på djupet vid bolltapp och omställningssituationerna för motståndarna. Nu ska de vara spelförande på nytt och då kan flera liknande situationer uppstå.

Fyra av Frankfurts sju senaste matcher har innehållit minst tre baljor och samtliga minst två.

Över dubbla insatsen för överspelet? Ja, tack! LeoVegas är platsen.

  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 1 000 + 200 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 2,10 (Jämför alla odds)
Bolag: LeoVegas (1 000 + 200 kronor bonus!)
Spelstopp: 18:30, onsdag 7/2
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: