Speltips inför Frankrike – Australien 16/6: En ”walk in the park”

Spelbloggare Publicerat: 15 juni 2018

Premiärmatcher tenderar att vara tuffa, även ofta för storfavoriter. Men här – vad tyder på att Frankrike inte skulle lyckas städa av ett oerhört tunt Australien över 90 minuters fotboll i Kazan?

Annons:

Lördagens första match av det fullspäckade VM-utbudet har avspark redan vid lunchtid, 12:00, och matchen ses bäst på SVT1, SVT Play eller C More Play.

Här handlar det om en av de stora förhandsfavoriterna, ”Les Bleus”, mot ett av mästerskapets, på pappret, sämsta nationer. Det är en match som Frankrike bara måste vinna och normalt även ska det.

Den stora profilen i den australienska truppen är förstås Tim Cahill, 38, som spelar sitt fjärde VM för landet och anmärk väl att han nätat i samtliga tre mästerskap innan. Han må ha spelat försvinnande lite för sitt Aston Villa i Championship under året, men ser vi till VM-kvalet blev det hela 11 mål på 15 matcher, varav endast sju från start.

Mycket talar, trots allt, för att Cahill kommer starta på bänken. I så fall – ett intressant kort att kasta in i den andra halvleken.

Av Frankrike, som blev silvermedaljörer i EM 2016 på hemmaplan, finns klart mycket mer att kräva. Materialet är in och ut av total världsklass. Framåt i banan har de spelare som Antoine Griezmann och Kylian Mbappé samt mittfältsankare som N’Golo Kanté och Paul Pogba. Det är inte namn som snackas bort hur som helst…

Den franska uppladdningen har störts något av skador, där Samuel Umtiti, Kylian Mbappé och Djibril Sidibe alla haft problem under veckan. Där ser det dock ut som att hela trion hinner bli fit for fight och spelklar.

Total klasskillnad – som natt och dag

Jämför vi Frankrike och Australien spelare för spelare är det milakliv dem emellan. Världsklass mot ett, på sin höjd, mediokert Australien, som helt saknar stora stjärnor.

Detta får oss att avskräckas lite från det faktum att premiärer i allmänhet är svårbedömda. Över 90 minuter ska ”Les Bleus” helt enkelt vinna det här och sannolikt även ha minst ett par mål till godo.

Någonstans i det hela får vi helt enkelt inse vilka skillnader som det facto råder och helt enkelt värdera in de rejäla begränsningar som finns i Australien och deras lag.

Om vi bortser från genrepskrysset mot USA har fransoserna dessutom visat framfötterna under matcherna inför VM 2018 – 3-1-vinster över Italien samt Ryssland och en 2-0-dito över Irland.

Frankrike -1,5 mål (asian handicap) – spelet sitter om de vinner med minst två måls marginal – spelas till 1,75 x insatsen hos Mr Green.

Risken är betydande att det här oddset kommer droppa till närmare avspark, varpå vi uppmanar att rygga spelet innan så blivit fallet.

Annons:
  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 200% upp till 2 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Frankrike -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: LeoVegas
Spelstopp: 12:00, lördag 16/6
TV:  svtett logo
Stream:  svtplay logo cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Johan Mjällby: Speltips inför Frankrike – Australien

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.