Speltips inför Frankrike – Italien 1/6: Den perfekta förfesten

Spelbloggare Publicerat: 1 juni 2018

Det bästa sättet att inleda förfesten eller helt enkelt avrunda fredagen med – klassikermötet Frankrike mot Italien. Som pricken över i:et har vi på Spelbloggare det perfekta speltipset att spetsa till matchen med.

En vänskapsmatch, absolut, men ändå lite mer än så, som det alltid blir när två världspjäser av dessa slag möter varandra i fotbollens värld.

Förberedelserna inför matchen och den närmsta framtiden ser annorlunda ut för båda parter. Frankrike, som var i samma kvalgrupp som bland andra Sverige, kom precis som väntat etta där och är nedplitade som en av de främsta favoriterna i sommarens VM, där premiärerna är strax över två veckor borta.

Mästerskapet är också ett sätt för ”Les Bleus” att kraftsamla och ta revansch efter att ha förlorat EM-finalen mot Portugal 2016.

Och även Italien har en stark beröringspunkt med Sverige, i och med att det var mot just dem som de förlorade playoffet mot mästerskapet. Nu ska ”Gli Azzurri” bara samla krafterna, hitta rätt och förbereda inför framtiden.

Framtiden har i viss mån redan börjat formas. Exempelvis har Gianluigi Buffon pensionerat sig från landslagsfotbollen, Roberto Mancini blivit ny förbundskapten och en spelare som Mario Balotelli kommit tillbaka.

Nämnde Balotelli, som det inte sällan skrivs rubriker om, av alla möjliga olika skäl, spelade sin första match för Italien på fyra år mot Saudiarabien i början av veckan – och blev då målskytt i 2-1-vinsten.

Svajigt försvarsspel senast

Den marknad som fokuseras på här är – målmarknaden.

Spelbolagen verkar inställda på att en målsnål match väntar, men det är inte vi. Här skulle det kunna bli att åka av.

Nu må Italien vara mest kända för deras välorganiserade typ av spel, där försvarsspelet är huvudnyckeln, men det hela förändras också i och med all väntad rotation och alla byten det blir på tal om i matcher som denna.

Tittar vi på veckans match mot Saudiarabien var man dominanta i spelet, men hade ändå problem bakåt: släppte in ett mål och fler hade det kunnat bli. Knappast en betryggande insats, för att uttrycka det milt.

Frankrike har i matcherna efter VM-kvalet, alltså sådana i vänskapens tecken, visat upp ett fint anfallsspel och hittat nätet vid minst två tillfällen i alla fem, varav tre av dessa passerat 2,5-målslinan. Fart och fläkt även nu?

Över 2,25 mål (asian handicap) – halv förlust på spelet vid exakt två mål – är värt att köpa till 1,83 gånger smeten. LeoVegas med oddset.

  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 200% upp till 2 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Över 2,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: LeoVegas (200% upp till 2 000 kronor!)
Spelstopp: 21:00, fredag 1/6
TV:  tvtio logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.