Speltips inför Frankrike – Vitryssland 10/10: Dunkel form – vinner ändå stort

Spelbloggare Publicerat: 9 oktober 2017

En, i synnerhet ur svensk synvinkel, högintressant batalj väntar mellan Frankrike och Vitryssland i VM-kvalets absoluta slutfas. Finns det en chans att ”Les Bleus” sjabblar till det och öppnar för Sverige att hämta hem förstaplatsen?

Grupp A skulle bara lunkas hem, men situationen har förändrats helt för Frankrike, som verkar ha drabbats av den klassiska frossan.

Efter att Holland krossats med 4-0 på Stade de France i september var det som klappat och klart, trodde alla. Men blixten skulle slå ner direkt därefter och det blev endast oavgjort, 0-0, när Luxemburg – som Sverige för övrigt förnedrade med 8-0 nyligen – stod för motståndet. Det var till och med nära, en ramträff borta, att bli en nolla i den matchen.

På toppen av kullen är de dock alltjämt, Frankrike. Det tack vare den knappa 1-0-vinsten borta över Bulgarien senast – men visst är det omöjligt att inte oroas å deras vägnar? Formen är allt annat än toppad och oavgjort alternativt en förlust i matchen skulle riskera förstaplatsen.

Gällande diskussioner om mästerskapsplatser är Vitryssland nu – och oavsett fall – helt irrelevanta. De är inte bland de sämsta fotbollsnationerna i Europa, men i skiktet precis ovanför. Allt handlar om match för match och visst skulle spelarna älska att kunna knäppa en jätte som Frankrike på näsan.

För tabellen kan resultatet påverka huruvida man kan hålla Luxemburg, nu jumbo, bakom. Skulle förstås sitta bra att undvika bottenplatsen.

Samlar krafterna och sätter in dolkstöten

Kanske är det inte optimalt att lämna förtroendet i Frankrikes händer som situationen ser ut och formen är, men inte kan de väl sjabbla till det nu? Hemmaplan, allt att spela för och en flera klasser sämre motståndare.

Det jag lutar åt – att Frankrike faktiskt hämtar andan, levererar och får den där direktplatsen till VM. En plats som man kan tycka borde ha säkrats bra mycket tidigare…

Innan det helt osannolika tappet mot Luxemburg hade Frankrike stått för flera starka prestationer på hemmaplan i kvalet. 4-0 mot Holland, 2-1 mot Sverige och 4-1 när Bulgarien stod på den andra sidan planhalvan.

Omvända mötet mot just Vitryssland vill ”Les Bleus” nog bara glömma; 0-0.

På den här nivån ska Vitryssland normalt inte ha ett skvatt att sätta emot. Bortamatcherna mot Sverige och Holland slutade med en 0-4- respektive en 1-4-förlust. Hemmamötena mot nationerna, 0-4 respektive 1-3.

Kanske får undertecknad äta upp det här, men Frankrike -3,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka om de vinner med exakt tre mål – känns som ett bra val till 1,85x. Bet365 är det som dukar ut oddset.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Frankrike -3,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, tisdag 10/10
TV:  eurosport logo
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: