Speltips inför Frej – Helsingborg 14/8: Strax över dubbla insatsen

Spelbloggare Publicerat: 13 augusti 2017

Botten mot toppen gäller i Superettan. Tabelljumbon Frej står för värdskapet på Vikingavallen och motståndet bjuder fyran och allsvenskt jagande Helsingborg på. Målet med matchen är att mer än dubbla den investerade insatsen.

Det är nära på att panik råder i Frej, vars utsikter för överlevnad i Superettan ser dystra ut. Laget är tabelljumbo med det snåla facit om 13 inspelade poäng på 18 matcher och skulle verkligen behöva en trepoängare för att skapa kontakt med konkurrenterna ovanför nedflyttningsområdet.

Och lite bättre har det faktiskt sett ut för Frej på sistone. Dalkurd pressades in i det sista förra veckan och man föll ”bara” med 2-3 i en av årets tuffaste bortamatcher. Dessförinnan kom en plump via förlust med de identiska siffrorna när bottenkonkurrenten Syrianska besökte Vikingavallen, vilket följde upp årets skräll – en 1-0-seger borta över serieledande Brommapojkarna.

Helsingborg har chansen att återta den åtråvärda tredjeplatsen i serien, vilken leder till kval mot Allsvenskan, från Öster. För detta krävs en vinst medan oavgjort alltjämt hade hållit dem på avstånd, då med målskillnad som enda skiljelinje.

Formen är dunkel för skåningarna, som trots en bra andra halvlek endast fick oavgjort i hemmamatchen mot Åtvidaberg senast. Innan dess föll man oväntat mot Norrby, där 2-1 blev till en 2-3-torsk.

Mikael Dahlberg och Jesper Lange, skadade, missar matchen för HIF. Frej har ännu inte släppt deras truppapper, men några större överraskningar ser det inte ut att bli på tal om.

HIF minusspelas

Undertecknad har vid upprepade tillfällen höjt upp Helsingborg som överskattade, men här finns det faktiskt värde att tälja på spelen till deras favör. Ser dem som klara favoriter – klarare än de presenteras som.

All heder till Frej, absolut. De har levererat bra – utifrån deras förutsättningar – på sistone, men räcker ändå sällan till. Fem av de sex senaste matcherna är förlorade och den stora akilleshälen är försvarsspelet.

Av HIF finns mer att önska av och det faktum att matchen spelas på plast talar emot dem, men skillnaden mellan lagen är betydande. Något stärkta kommer man säkert hit efter en fin andra halvlek senast.

Får viss känsla för en reaktion när Per-Ola Ljung deklarerat att det kan komma att bli vissa justeringar i laget och Darijan Bojanic kommit tillbaka från sin lånesejour. Han väntas kliva direkt in i startelvan och kommer kunna lämna positiva avtryck. Gott om potential i honom.

Helsingborg -0,25 mål (asian handicap) – halv förlust på spelet vid oavgjort i matchen – plockas till 2,02 x insatsen hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Helsingborg -0,25 mål (asian handicap)
Odds: 2,02 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 14/8
TV:  tvfyrasport logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: