Speltips inför Frej – J-Södra 8/10: Ångestfyllt bottenmöte

Spelbloggare Publicerat: 7 oktober 2018

Ett ångestfyllt bottenmöte ska utspelas i Superettan. IK Frej och Jönköpings Södra drabbar samman i kampen om tre extremt betydelsefulla pinnar – och vi har en känsla över var dessa kan komma att hamna.

Annons:

Nummer 11 mot nummer 12. Lagen på platserna precis ovanför de två kvalplatserna mot Division 1 och dit har de två respektive en pinne. Snacka om att mycket står på spel denna kväll, i den absoluta slutspurten av årets Superettan. Fem matcher, denna inkluderad, är kvar att avverka.

Bara för ett par, tre veckor sedan var situationen ännu värre för Frej. Formen verkar dock ha hittats vältajmat såhär till de avslutande matcherna; två av de tre senaste matcherna är vunna, mot Landskrona samt Örgryte, och övrig landade i en knapp 0-1-förlust mot – nästan – allsvenskt klara Helsingborg.

För Jönköping Södra har säsongen utvecklats helt tvärtom till vad som såväl önskades som väntades – bottenstrid istället för toppdito. Liksom kvällens motståndare har de fått ett lyft, om än relativt litet, på sistone. Av insatsen i hemmamötet mot Örgryte förra veckan fanns mer att önska, men en kvitteringsbalja i slutsekunderna betydde åtminstone en färsk pinne in på kontot.

Missvisande odds

Faktum är alltså att Frej är bättre placerade än J-Södra i tabellen och då, stärkta av hemmaplansfördelen, förvånas vi över att oddssättarna nästan exakt ser det här som femtio-femtio.

Och inte bara förvånande, utan rentav missvisande…

Detta öppnar såklart för att ta position på Frej, som dock har ett litet minus i att försvarspjäsen Martin Falkeborn är avstängd inför matchen. Han har fyllt sin andra varningskvot det här spelåret.

Det ska nämnas att Frej är otroligt mycket upp och ner i deras prestationer – fakta som understryks av att blott fyra av 25 seriematcher slutat med lika utfall. Därför föredrar vi ett rakt spel över ett med försäkringen att få insatsen tillbaka vid oavgjort.

Spelet blir alltså den raka ettan till 2,63 gånger pengarna hos Expekt.

Annons:
  Rygga spelet hos Expekt – Få 500% upp till 500 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Frej vinner, rak etta
Odds: 2,63 (Jämför alla odds)
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, måndag 8/10
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.