Speltips inför Fulham – Huddersfield 29/12: Ångestladdat bottenmöte

Spelbloggare Publicerat: 29 december 2018

Nästjumbon Fulham tar emot jumbon Huddersfield Town i Premier League under lördagen och det handlar om en ren och skär måstematch. Vi ställer oss frågan: vem vinner den?

Annons:

Känner ni hur det osar ångest? Championship ser ut att komma allt närmare för såväl Fulham som Huddersfield, vilka båda har fundamentala problem och ofta inte ser ut att kunna räcka till i den här konkurrensen.

Gästande Huddersfield har, nu när halva serien är avverkad, 19 matcher, bara spelat ihop tio pinnar och för Fulham är facit ytterst marginellt bättre 11. Glappet upp till säker mark är med dessa siffror på fem respektive fyra poäng, så racet är trots allt långtifrån kört. Det är häpnadsväckande hur pass stora skillnaderna i Premier League, i synnerhet mellan bottenskiktet och de andra skikten.

Gäller nu är att hämta andan och ta kliv framåt, att sätta press på konkurrenterna ovanför. Men ja, de positiva tendenserna är förhållandevis få. Huddersfield har exempelvis förlorat sex matcher efter varandra och det mot helt blandad typ av motstånd, från Arsenal och Manchester United till Southampton och Newcastle.

Och Fulham, då? De har i viss mån steppat upp de senaste veckorna, men vinner alldeles för sällan matcherna – enbart plockat hem två av 19 stycken, samma facit som just Huddersfield – och hit kommer de från dubbla kryss, mot Newcastle United borta respektive Wolverhampton Wanderers hemma.

Revansch från omvända mötet

Faktum är att Huddersfield vann det omvända mötet med detta. Nu ser vi Fulhams chanser till revansch som stora och finner visst värde på spelen till deras favör inför denna ödesmatch.

Den främsta av anledningar? Att vi helt enkelt värderar Fulham som ett snäppet bättre fotbollslag. Känslan har hela tiden varit att det funnits mer att hämta ur dem och att potentialen att klättra i tabellen finns. Annorlunda är det runt Huddersfield, som över det stora hela känns rätt… hopplösa.

Fulham kommer alltså från två relativt lovande insatser och har över vintern, från slutet av november till nu, växlat upp ett par nivåer. Dessvärre har spelschemat inte varit det enklaste, men med den nyvunna formen konserverad ska ett Huddersfield som helt saknar stil kunna plockas ner.

Gästerna har förlorat sex raka matcher och den sviten kan mycket väl vara förvärrad när de här 90 minuterna är summerade. Addera också att flera spelare i form av Abdelhamid Sabiri, Aaron Mooy, Tommy Smith, Danny Williams och eventuellt Rajiv van La Parra missar matchen. Fulham saknar i deras tur enbart André-Frank Zambo Anguissa.

2,10 gånger pengarna för den raka ettan är fullt acceptabelt betalt och spelas således.

Annons:
  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 2 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Fulham vinner, rak etta
Odds: 2,10 (Jämför alla odds)
Bolag: LeoVegas
Spelstopp: 16:00, lördag 29/12
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.