Speltips inför GAIS – Gefle 27/4: Viss skrällchans

Spelbloggare Publicerat: 26 april 2018

Fredagsfotboll från Superettan på Gamla Ullevi är att se fram emot. Topptippade GAIS bjuder upp till kamp mot ett lite svårplacerat Gefle, i en match vi tycker oss ha identifierat klart spelvärde i.

GAIS är en av Superettans stora favoriter. Den klassiska klubben ses med absolut toppchans att nå nästa års Allsvenskan, när de – åtminstone på pappret – snickrat ihop en slagkraftig trupp.

Av seriestarten finns kanske mer att önska. Jönköping Södra och Värnamo värjdes båda undan med 2-1 i de två inledande matcherna, för att sedan falla mot Falkenberg och nu senast spela oavgjort när Brage besöktes. Lite nedåtpekande spiral, utan att det på något vis höjts några katastrofsignaler.

Gällande Gefle, då? Laget åkte, efter en herrans massa år, ur fjolårets allsvenska. Vart de står och vartåt det barkar har och är lite svårt att sia – vilka kvalitéer håller dem för, i dessa mått mätt? Något smartare av seriens upptakt har man heller inte blivit: två vunna och två förluster. Upp och ner.

Gästerna plusspelas

Undertecknad är förtjust i årets GAIS och tror att de har en mycket bra chans att bli en av tre klubbar som får äran att ta klivet upp i finrummet. Materialet har de, utan minsta tvekan. Frågetecknet kan vara tränarposten, där Bosko Orovic sitter, när han saknar den större rutinen som kan krävas.

Och nu pekar spiralen lite neråt för göteborgarna. Sist: 1-1 mot Brage borta och dessförinnan 0-2 mot Falkenberg hemma. Långtifrån några topprestationer eller resultat.

Favoritskapet ska de såklart axla, GAIS, trots detta. Här är det dock tveklöst att oddssättarna plitat ut det som alldeles för stort.

Oavsett om Gefle är lite svårplacerade, är de absolut inte oävna i den här konkurrensen. De har rutin från Allsvenskan i ett flertal spelare, gott om talang och en rätt helgjuten trupp i det stora hela. Kan vara en uppstickare likväl som de kan hamna i tabellens mittenskikt.

Vill man slå på stort finns den raka tvåan att köpa till hela 5,30 x insatsen, men vi nöjer oss med att spela Gefle +1,0 mål (asian handicap) – och är med det försäkrade att få pengarna tillbaka om de förlorar med uddamålet – till det smakrika oddset 1,71 hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Gefle +1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,71 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (Unik bonus: Sätt in 500, spela för 1 500 kronor!)
Spelstopp: 19:00, fredag 27/4
TV:  cmoresport logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.