Speltips inför Galatasaray – Porto 11/12: Lyckan testas på 1X2-marknaden

Spelbloggare Publicerat: 10 december 2018

Slår motivation klass? Relativt ofta – och så misstänker vi fallet bli när Galatasaray, som ska säkra en Europa League-slutspelsbiljett, tar emot ett Porto som väntas rotera friskt i Istanbul.

Annons:

Grupp D i Champions League är en av de minst namnstarka sådana – innehållande Porto, Schalke 04, Galatasaray och Lokomotiv Moskva – och vidare spännande är den inte heller, bortsett från kampen om tredje- och EL-platsen.

Och de som det står emellan? Galatasaray, på fyra pinnar och bättre inbördes statistik, samt Lokomotiv Moskva på tre pinnar. Turkarna sitter därför med den stora fördelen och en vinst för deras del skulle innebära att Lokomotiv omöjligen kan passera dem. Enkla förutsättningar.

Porto har redan säkrat deras förstaplats i gruppen, väntar in slutspelet och får väl där bästa möjliga utgångsläge. Hurdan blir då approachen till den här matchen? Lite mer avslappnad, förstås. Spelschemat är tätt och nu kan man investera sina krafter i den inhemska seriens stundande titelstrid.

Första förlusten i CL?

En hård nöt att knäcka, trots situationen som råder, väntas Porto ändock vara. De har vunnit 11 matcher efter varandra och i årets Champions League är facit tokimponerande 4-1-0. Omvända mötet med detta slutade 1-0.

Viss rotation är att vänta i Porto. Frågan är bara – hur stor blir den? På hur många positioner? Spelare som med all säkerhet missar matchen är Vincent Aboubakar, Jesús Manuel Corona, Tiqinho Soares och Chancel Mbemba. Osäkert runt Òliver Torres.

Även Galatasaray saknar en del färgstarka pjäser; kommer till spel utan Emre Akbaba, Younés Belhanda, Sinan Gümüs, Serdar Aziz och eventuellt Mugdat Celik.

Oavsett vad – för turkarna är den här matchen av enorm betydelse med en EL-slutspelsplats i potten. Porto kan i deras tur slappna av lite och kan möjligen få det svårt att hitta gnistan. Allt handlar istället om uppladdningen inför helgens seriebatalj mot Santa Clara.

Här är vi inne på att motivation kan slå klass och om det roteras en del hos Porto kan skillnaderna, spelare för spelare, också neutraliseras. Hemmaplansfördelen på det och ettan känns lockande…

Oddset? 2,32. Det får vi av LeoVegas.

Annons:
  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 2 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Galatasaray vinner, rak etta
Odds: 2,32 (Jämför alla odds)
Bolag: LeoVegas
Spelstopp: 18:55, tisdag 11/12
TV:  tvsex logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.