Speltips inför Gefle – Halmstad 7/5: Nytt skrällvärde att tälja

Spelbloggare Publicerat: 7 maj 2018

Det blåser om Halmstad och när de besöker Gefle på Gavlevallen i samband med att den nya veckan tar vi ställning och position emot dem – men i vilken form?

Planen är tydlig: klassiska Halmstad vill göra processen så kort som möjligt och ta sig tillbaka till Allsvenskan, som de trillade ur under fjolåret. Spelarmaterialet har de, men det handlar om att få pusselbitarna på plats. Få spelet att snurra på. Skapa en vinnarkultur.

Detta har Halmstad inte i närheten av lyckats med hittills. Premiären borta mot Degerfors vann de – för att förlora mot såväl Norrby som Örgryte och nu senast spela oavgjort, 1-1, när de gästades av Falkenberg.

Var Gefle står och vartåt det barkar är svårt att sia. Förra året var de till och med nära att åka ur Superettan, men lyckades med nöd och näppe undvika kvalspel. Nu – smakar det inte lite mer mellanmjölk om laget? Toppen bör inte kunna skapas kontakt med. Botten ska de åtminstone vara alldeles för starka för.

Bättre ställt i Gefle

Känslan är att en oviss match väntar. Något vi har svårt att instämma i är att Halmstad ska betraktas som favoriter, bortaplan och konstgräs till trots – och då finns det en handfull skrällodds som lockar till spel.

Halmstad må ha det namnstarkare materialet, men har tydliga problem för närvarande – något som blott tre mål och fyra poäng på fyra matcher förtydligar. Laget kom, i 1-1-mötet mot Falkenberg senast, undan med blotta förskräckelsen. Mycket defensivt slarv som höll på att ställa till det.

Marcus Mathisen är dessutom avstängd för HBK:s del. Han har kanske inte varit den försvarsklippa man velat se honom som, även om det förstås är ett avbräck värt att beakta. Gefle har hela truppen intakt.

Bättre ställt är det i Gefle, som krigade hem en poäng från Gamla Ullevi och mötet med GAIS senast och innan dess städade av Norrby med två mål mot noll. På hemmaplan – ja, visst ska de vara favoriter?

Spelar Gefle +0 mål (asian handicap) till 2,16 gånger pengarna hos Bethard. Gäller då är insatsen tillbaka om det skulle sluta lika. Tajt väntar vi oss det bli, varpå försäkringen absolut bör tas med.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% upp till 1 000 kronor i bonus!

Speltips:

Speltips: Gefle +0 mål (asian handicap)
Odds: 2,16 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (Unik bonus: Spela för 1 500 kronor – med bara 500 insatt!)
Spelstopp: 19:00, måndag 7/5
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.