Speltips inför Genk – Kv Kortrijk 26/7: Benjamin Nygren i den belgiska ligapremiären

Simon Pålsson Publicerat: 26 juli 2019

Det är svårt att inte satsa på ett favoritspel inför den belgiska premiären mellan Genk och Kv Kortrijk som spelas fredagen den 26 juli 2019.

Annons:

Än är de riktigt stora ligorna premiärer någon eller några veckor bort, men så sakteliga smyger nu även den europeiska ligasäsongen runt om i Europa igång på allvar. På fredagen är det äntligen dags för belgisk ligapremiär när Genk och Kv Kortijk gör upp i den första av många intressanta matcher det här året.

Som bekant har Genk ett intressant lag att tillgå inför den här säsongen där spelare som Sebastian Dawaest, Sander Berge och förhoppningsvis även svenske Benjamin Nygren ska sticka ut med tiden. Den svenske talangen har gjort ett par fina inhopp under försäsongen och blev dessutom varnad (vad man nu ska dra för växlar av en sådan sak) i senaste cupmatchen mot Mechelen. Där stod Genk för övrigt för en stark insats mot Mechelen, med bland andra Gustav Engvall i laget under matchens första timme.

I premiären väntar så Kv Kortrijk, ett lag som har en tendens att göra enstaka fina punktinsatser under en säsong, men som inte ska vara på samma nivå som Genk. Det är inte heller ett lag för toppstriden i den belgiska fotbollen. Det är värt att ha med sig här.

Genk är klara favoriter

Kv Kortrijk har med sig en minst sagt oroväckande statistik inför den här belgiska ligapremiären. Det handlar om matcherna mot konkurrenten Genk och hur de inbördes mötena mellan lagen har en klar tendens att sluta. Det är Genk, sånär som på två oavgjorda matcher förra säsongen, som har ett klart övertag. På hemmaplan har Genk inte förlorat mot Kv Kortrijk i mer än en av sina 13 senaste tävlingsmatcher. Det är ett anmärkningsvärt starkt facit som också vittnar om skillnaden mellan lagen.

Med det sagt är det här en premiär och i ett sådant skede av säsongen går det aldrig att sia om hur lagen står med större säkerhet än på spekulationsbasis. Det är värt att ha med sig även när man spelar. Det finns dock oddsmässiga fördelar med det här, då spelbolagen inte heller har någon större koll på vad som kan väntas.

Det vi har att gå på är dock, som tidigare nämnts, den starka cupmatch som Genk gjorde mot Mechelen. Det var en fin insats som slutade med en 3-0-vinst. Dessutom har sommaren varit god mot Genk, som har en stark trupp med sig inför hösten. Det gör att vi tror att laget kan inleda den här säsongen lika bra som man gjorde förra året.

Därför litar vi på att hemmalaget kliver ut med full kraft i premiären och att man blir ett par nummer för stora för gästerna. Det ska vara skillnad i klass här.

Genk vinner spelas till 1,48 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Genk vinner
Odds:  1,48 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  20:30, fredag 26/7
TV:   viasatpremium logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.