Speltips inför Genoa – Inter 17/2: Skynda, fynda!

Spelbloggare Publicerat: 17 februari 2018

Ett försvarsinrikat Genoa mot ett Inter som ska föra dansen Stadio Luigi Ferraris. Speltipset från kvällens match i italienska Serie A hämtas från hörnmarknaden och det ska nästan dubbla insatsen.

Lördagen bjuder på tre matcher från italienska Serie A och den vi tar en närmare titt på är mellan Genoa och Inter, med start 20:45. Den ses bäst på Viasat Fotboll, Viaplay eller varför inte helt utan kostnad hos Betsson? Hos dem får ni 1 000 kronor i riskfritt spel som nya kunder.

Efter en klart sämre period, med fem raka kryss och en radda om åtta matcher utan vinst, fick Inter till det i förra veckas hemmamatch mot Bologna – 2-1. Prestationen var ingen större höjdare, men det faktum att en trea tickade in på kontot lär betyda mycket för moralen. Ett annat positivt besked är att tränaren Luciano Spalletti har lyxen att kunna vraka i hela truppen.

Klubben står kvar på Serie A:s tredjeplats, och är därmed i Champions League-området. Det är emellertid tajt där uppe i tabellen, bakom den dominanta toppduon bestående av Napoli och Juventus, och det vore därför helt förödande att dippa tillbaka.

Genoa, som sett bättre och bättre ut sedan slutet av december förra året, har helt tagit avstamp från den absoluta botten och kliver in i matchen med två uppradade vinster, vilka båda plockats på resande fot – med uddamålen över Chievo och Lazio.

Indisponibla för Genoa är Giuseppe Rossi, Miguel Veloso, Armando Izzo samt eventuellt Andrej Galabinov.

Vinner ”hörnmatchen”

Genoas stora försvarsstyrka är – försvarsspelet. De har släppt in färre mål än alla lag under topp fyra i tabellen, men det händer mycket lite framåt. Den mest underhållande fotbollen blir det sällan på tal om när de utgör ena halvan av en match. Tråkigt? Ja. Men ofta effektivt.

Här, mot ett toppmotstånd i form av Inter, kommer Genoa oerhört tillbakalutade; låta motståndarna ha possession och rulla boll, för att satsa framåt när ytorna väl uppstår med snabba och raka attacker.

Detta talar väl framförallt för bortahörnor? I Genoas hemmamatcher snittar de förvisso 5,4 hörnor mot 3,4 bakåt, men annat ser det ut mot just toppmotstånd. Lite statistik:

Genoa – Roma: 1-4
Genoa – Napoli: 1-4
Genoa – Lazio: 2-1
Genoa – Juventus: 1-4

Inter är ett offensivt orienterat lag och de har ett snitt om 7,1 hörnor framåt på resande fot, 5,1 bakåt. Vinner hörnmatchen?

Vi misstänker att oddset kommer droppa drastiskt och att linan till och med kan flyttas. Därför: skynda, fynda! Spelet – Inter -0,5 hörnor (asian handicap) till 1,98x hos Mr Green. Då sitter spelet såvida de skapar fler än motståndarna.

  Rygga spelet hos Mr Green – Få 2 gratisspel á 100 kronor!

Speltips:

Speltips: Inter -0,5 hörnor (asian handicap)
Odds: 1,98 (Jämför alla odds)
Bolag: Mr Green (2 gratisspel á 100 kronor!)
Spelstopp: 20:45, lördag 17/2
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: