Speltips inför Genoa – Sampdoria 11/3: Derbydags!

Spelbloggare Publicerat: 8 mars 2017

Lördagens enda Serie A-match spelas på Stadio Luigi Ferraris, det vankas derby mellan Genoa och Sampdoria. Vi har vänt ut och in på förutsättningarna och landar i en viss slutsats på 1X2-marknaden.

Derby della Lanterna! En äkta klassiker i den italienska klubbfotbollen. Lördagen kan knappast toppas på ett bättre sätt, eller hur? Avspark är 20:45 och matchen kan ses på Viasat Sport eller utan kostnad på Unibet TV (1 000 kronor i välkomstbonus – här).

Allt intresse och all uppståndelse – det är verkligen inte vilken mitten-/serielunksfajt som helst som väntar.

Men rent sportsligt, ja, då hade det kunnat vara mer intressant. Trots att Genoa är nere på femtondeplats i serien, är de helt safe från att trilla ur serien eftersom bottentrion hamnat så mycket på efterkälken.

Fem hack uppåt i tabellen, tiondeplats, står Sampdoria. De har haft ett spelår med många möjliga ansikten – hamnat i djupa dalar, liksom höga höjder. Inte så mycket normalperioder, utan hektiskt. Allt eller ingenting!

Mattia Perin, Lucas Orban, Miguel Veloso och Nicola Ninkovic saknas för Genoas räkning medan Sampdoria har hela truppen intakt.

Krysset lockar

Mycket som talar för en tajt fajt här, är känslan.

Grundpelaren bakom tanken är den klassiska – ett snäppet bättre bortalag, oavgjort i matchen. Det är uppenbart att det är skiljer en del mellan klubbarna. De nio pinnar som avståndet mellan dem i tabellen är på får tala sitt klara språk.

Genoa lyckades faktiskt bryta deras svit på 11 matcher på raken utan vinst senast, när de besegrade Empoli med 2-0. Siffrorna var dock inte i närheten av rättvisande för matchen – det hade varit mer rimligt med 0-0 som slutresultat. Målen kom i det absoluta slutskedet av matchen och dessförinnan hände inte mycket.

Med andra ord är det inte speciellt mycket som talar för att Genoa skulle steppa upp och leverera fantastiskt resultat helt plötsligt.

Bättre för Sampdoria, som har 4-2-0 i formraden. De har visats svåra att slå, men det är framförallt på hemmaplan som vinsterna trillar in. På resande fot har det bara blivit två stycken.

Att det dessutom är ett derby bäddar för en matchbild mer präglad av det fysiska än tekniska, och i sin tur en tajtare matchbild.

Kryss! Det kör vi på. Hos Bwin får vi 3,40x för det, och då finns återstår det ingenting att diskutera…

  Rygga spelet hos Bwin – Få 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Oavgjort, rakt kryss
Odds: 3,40 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, lördag 11/3
TV:  viasatsport logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: