Speltips inför Genoa – Sampdoria 25/11: Derby della Lanterna!

Spelbloggare Publicerat: 25 november 2018

Derby della Lanterna! En höjdarmatch mellan Genoa och Sampdoria är det som sätter punkt för fotbollsveckan i italienska Serie A. Vi ställer oss frågan: vem vinner?

Annons:

En match som alltid väcker starka känslor. Ett högaktat derby i Italien. Och nu mellan två lag som mer eller mindre befinner sig i kris.

Lagen kommer hit med tre raka förluster vardera och hoppas nu hitta tillbaka på rätt spår efter uppehållet som varit; ta kliv i rätt riktning – uppåt i tabellen.

Extra intressant är det med Genoa, som öppnade seriespelet oväntat starkt och en bit in i det hela faktiskt var uppe och snuddade på toppen. Nu har de dock spelat sex matcher efter varandra utan att ha vunnit. Allt vänt totalt och det är kanske snarare den här nivån de ska vara på? Spelarmaterialet osar inte direkt klass…

Även Sampdoria inledde spelåret på ett lovande sätt, för att nu ha ramlat ner i plurret. Formdippen är inte alls lika djupgående eller långt varande som Genoas varit – och de här tre förlusterna har kommit i svåra matcher, där Milan, Torino och Roma stått för motstånden. Samtidigt kan man inte vifta undan målskillnaden 4-11 i dessa hur som helst.

Indisponibla för Sampdoria är skadeduon Vasco Regini samt Edgar Barreto och avstängde Karol Linetty. Enda orosmolnet för Genoa är huruvida Sandro hinner bli spelklar eller ej.

Fördel Sampdoria

Klubbarna spelar på samma hemmaarena, Stadio Luigi Ferraris, och på den fronten är det alltså helt femtio-femtio – något som gör det desto enklare att ta ställning. Ren jämförelse i faktorerna klass och form.

Och spelare för spelare värderar vi Sampdoria som den snäppet bättre parten. De har potentialen att studsa uppåt i tabellen, medan Genoa väntas få sin position på den undre tabellhalvan befäst. Ser vi till fjolåret, vilket inte blir helt rättvisande men möjligen en fingervisning, skiljde 13 poäng mellan lagen när 38 omgångar var summerade.

Dessutom verkar Genoas dipp vara klart djupare: sex raka utan vinst och flera rentav urusla prestationer. Inte den uppladdningen man vill ha inför ett derby som detta.

Statistik som stärker vår tro ytterligare på Sampdoria är de senaste årens inbördes matcher. Tre av fyra har slutat i vinster för Sampdoria. Övrig oavgjord.

Över dubbelt upp för Sampdoria att vinna, med försäkringen att få insatsen tillbaka vid oavgjort, spelas hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få 500% extra upp till 500 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Sampdoria +0 mål (asian handicap)
Odds: 2,04 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp: 20:30, söndag 25/11
TV: 
Stream:  strive logo betsson logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.