Speltips inför Georgien – Danmark 8/9: Viktigt möte för Åge Hareides landslag

Simon Pålsson Publicerat: 8 september 2019

Det blir ett spel på favoriten inför söndagens oerhört viktiga möte i EM-kvalet mellan Georgien och Danmark den 8 september 2019.

Annons:

Det spelas EM-kval på alla möjliga breddgrader den här söndagskvällen och i vissa fall rör det sig om synnerligen viktiga möten. Ett sådant möte spelas i Georgien där Danmark kommer på besök. Det krävs en trepoängare för bortalaget för att inte riskera att tappa kommandot i gruppen – den saken är säker.

Danmark vann också för ett par dagar sedan, då mot Gibraltar, med hela 6-0. Det var en match där lagkaptenen Christian Eriksen gjorde två straffmål. Men över 90 minuter var danskarna totalt dominanta och fick med sig en härlig boost inför det här betydligt svårare, men ännu viktigare mötet.

Märk väl att spelare som Anders Christiansen och Jonas Knudsen, båda till vardags i Malmö FF, finns med i den danska landslagstruppen under den här samlingen.

Läget i gruppen är att Irland toppar tabellen före Danmark, samtidigt som Georgien och Schweiz också finns med i diskussionerna. För att inte riskera att bjuda in dessa lag i kampen om EM-platserna är det läge för Danmark att vinna här.
Annons:

Danmark måste ta tre poäng

Danmark är såklart stora favoriter i ett sådant möte och har nu tre raka vinster mot Georgien. Då hittar vi en internationell vänskapsmatch från 2013 och ett VM-kval år 2005 i den sviten. Samt såklart vårens vinst i EM-kvalet då danskarna vann med hela 5-1 på Parken i Köpenhamn.

Det ska också sägas att matcherna mellan dessa lag i stort sett alltid blir målrika och att det i fyra raka möten, samtliga på 2000-talet, blivit över 2,5 mål och mål åt båda håll. Det är en relevant statistiskt detalj att ändå ha med sig inför en match av den här digniteten.

Men med allt det här sagt tänker vi inte blunda för det faktum att Danmark är ett starkare landslag. I ett sådant skede av EM-kvalet, när man behöver vinna för att inte riskera att tappa kommandot i gruppen, finns det heller inte utrymme för poängtapp.

Därför litar vi på danskarna här.

Danmark -0,75 (asian handicap) spelas till 1,76 gånger krämen hos Unibet. Det är halva insatsen på -1 varpå vi får halva insatsen tillbaka vid dansk uddamålsseger.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Danmark -0,75 (asian handicap)
Odds:  1,76 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  18:00, söndag 8/9
TV:   Matchen sänds inte på svensk tv.
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.