Speltips inför Georgien – Sverige, U19-EM, 5/7: Tar äventyret slut här?

Spelbloggare Publicerat: 4 juli 2017

Efter premiärtorsken i U19-EM är Sverige pressade att vinna över en lika pressad värdnation i form av Georgien – och då är vi lite inne på att spelbolagen ställer ut de blågula som något stora favoriter.

Observera! Avspark redan 15:15.

Premiärförlorarna är det som ryker ihop och de har kniven mot strupen när slutspelsplatserna ska delas ut i det stundande mästerskapet. Två av de fyra nationerna i gruppen ska till semifinal, övriga två får ta picket och packet hem.

I en match med flera olika ansikten föll Sverige i premiären mot Tjeckien. 1-2 skrevs siffrorna och det betyder med stor sannolikhet att det krävs full pott i de två avslutande matcherna. Extra bitter eftersmak var det som arenan lämnades då flera kalaschanser att kvittera vaskades fram i slutminuterna.

Värdnationen Georgien var förtjänta av ett bättre öde i premiären, mot ett stjärnspäckat Portugal. Dessvärre kunde man inte stå emot ända in i kaklet och föll med noll mål mot ett efter att ha åkt på en straffspark i mitten av den andra halvleken. Prestationen lovade dock mycket inför resterande del av mästerskapet.

Nytt svenskt fiasko?

Det finns inte mycket som motiverar Sveriges stora favoritskap på förhand, utan här finns värde att tälja på Georgien.

Främst är det lätt att överskatta Sverige, då den trupp som fanns i kvalet inte alls är densamma som är med i mästerskapet – den är klart sämre nu. Flera nyckelspelare som inte medverkar, bland annat för att deras klubbar inte velat släppa iväg dem eller att de stannade på eget bevåg.

Med andra ord; det är ett kraftigt decimerat Sverige som spelar i årets Europamästerskap.

Georgien har faktiskt ett rätt intressant material – en gyllene generation, möjligen? – och de stod för en riktigt bra prestation i Portugal och hade, enligt rapporterna, mycket väl kunnat vinna, eller åtminstone spela hem en pinne.

Och på det stärks Georgien förstås av att spela inför hemmapubliken – en faktor som inte ska underskattas.

Nytt svenskt fiasko?

Georgien att vinna, rak etta, spelas till 4,10x hos 888sport.

  Rygga spelet hos 888sport – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Georgien vinner, rak etta
Odds: 4,10 (Jämför alla odds)
Bolag: 888sport (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 15:15, onsdag 5/7
TV:  eurosporttva logo
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: