Speltips inför Getafe – Alavés 18/1: Oväntat toppmöte

Spelbloggare Publicerat: 16 januari 2019

Ett lika oväntat som hett toppmöte ska utspelas i den spanska fotbollens finrum – mellan Getafe och Deportivo Alavés. Här kan det komma att bli tätt, är den bestämda tanken. Skräll runt hörnet?

Annons:

Fredagen bjuder på en match från Primera División och det är tabellsexan som tar emot femman på Coliseum Alfonso Pérez. Två positiva utropstecken som båda två kan vara ute och härja på Europascenen nästa år.

Gästande Alavés har skramlat ihop hela 32 pinnar på 19 matcher – vem kunde tro att de skulle leverera så pass bra? – och är med det blott pinnen bakom såväl Real Madrid som Sevilla. Starkt känn på de så åtråvärda Champions League-platserna. Men räcker det ända in i kaklet? Ska reaktionen komma?

Här hoppas Getafe kunna knappa in på motståndarna och samma veva spurta ifrån de konkurrenter som finns bakom. De har ett facit om 7-7-5 och har under den senaste veckan såväl avancerat förbi Real Valladolid i Copa del Rey som vunnit borta över Villarreal. Stärker dem inför vad som komma skall nu, en tuff och oväntad toppmatch.

Värdet på Alavés

1,90-3,35-5,15. Det stod 1X2-marknaden i när det här speltipset var skrivet samt publicerat, under torsdagseftermiddagen – och till de oddsen är det tveklöst åt vilket som som värdet det facto finns.

Givetvis – i spelen till Alavés favör…

Alavés har visats hålla en oväntad standard, är stabila och har nu radat upp fyra förlustfria matcher utan att spelschemat för den delen varit enkelt. Sist knep de en pinne via 1-1 borta mot Girona. Över hela spelåret är så få som två matcher, mot Atlético Madrid samt Barcelona, förlorade med större siffror än uddamålet.

Även Getafe ser hyfsade ut för närvarande och har visat klassen vid upprepande tillfällen. Från strax innan och efter årsskiftet har det emellertid knappast sprudlat om dem: två av fem matcher vunna. Dessutom är hemmafacit marginellt sämre än bortaditot i seriespelet.

Addera på detta en prekär truppsituation med Mauro Arambarri, Dimitri Foulquier, avstängda, Markel Bergara, Amath Ndiaye, skadade, samt Gaku Shibasaki, på landslagsuppdrag, indisponibla. Osäkert runt Iván Alejo.

Gästerna saknar i deras tur Rodrigo Ely, Jony, Víctor Laguardia och eventuellt Adrián Marín. En stark startelva presenteras.

2,05 gånger pengarna för att Alavés ska undvika förlora matchen köper vi direkt.

Annons:
  Rygga spelet hos Fastbet – Spela utan konto!

Annons:

Speltips:

Speltips: Alavés +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: Fastbet
Spelstopp: 21:00, fredag 19/1
TV: 
Stream:  strive logo betsson logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.