Speltips inför Getafe – Valencia 22/1: Första kvartsfinalen

Spelbloggare Publicerat: 22 januari 2019

Allvaret blir bara större och större i spanska Copa del Rey. Härnäst vankas det kvartsfinaler och en av dessa står Getafe och Valencia för. Spelbloggare tar sida inför det första mötet av två och här hittar ni speltipset, tillsammans med oddsen och allt inför matchen.

Annons:

Åtta klubbar är kvar och de ska bli till fyra. 180 spelminuter, ett möte hemma och ett borta, ska skilja dem åt och summera vilka som tar plats i semifinalerna. För klubbar som Getafe och Valencia är det här den enda titelchansen under spelåret och desto närmare finalen man kommer, på desto större allvar kommer cupen tas an.

Så, vem kommer vinna här? Det handlar om det positiva utropstecknet i Getafe mot ett Valencia som i deras tur haft det svårt under större delen av säsongen, men nu känner lite medvind på nytt.

Faktum är att Getafe till och med är placerade som sexa i Primera División, med flera konkurrenter flåsandes i nacken, och således står med ena foten i nästa års Europafotboll. Här i cupen har Córdoba samt Real Valladolid skickats ut.

Kan det stora lyftet komma för Valencia? De kan fortfarande sätta bland andra just Getafe under press i seriespelet, men har störts och hamnat på efterkälken till följd av alla de oönskade kryssen – 11 stycken på 20 matcher.

Nu verkar det emellertid ljusna upp något. Senast besöktes Celta Vigo och då blev det en moralstärkande och imponerande 2-1-vinst och dessförinnan värjdes Sporting Gijón undan ned 3-0 i åttondelsfinalens cupretur – ett resultat som innebar att uppförsbacken från match ett vändes.

Fördel Getafe

Gott om kapacitet finns det i Valencia, men man får värdera dem utifrån vad som har presterats och då kan de mycket väl ställas inför problem nu mot ett kompetent Getafe, som alltså hittas på en av seriens Europaplatser.

Att fälla krokben för Getafe har visats oerhört svårt. Av de 11 senaste matcherna är blott en förlorad och det var med uddamålet mot ett allt som oftast tokdominant Barcelona. Sist krossades Deportivo Alavés med fyra mål mot noll – ännu ett styrkebesked, i en väntat tuff batalj.

Gästerna ser i viss mån ut att ha hämtat andan. Det var dock med en del flyt som siffrorna kunde vändas på senast mot Celta Vigo och att allt skulle vara frid och fröjd hos Valencia har vi svårt att se.

Lite rotation kommer det mest sannolikt bli på tal om från båda sidor, men på den fronten gå någorlunda jämnt ut. Ska inte påverka förutsättningarna alldeles för mycket.

På hemmaplan ska Getafe definitivt räknas som relativt klara favoriter. Vi spelar därför dem att vinna med försäkringen att få insatsen tillbaka vid oavgjort till 1,83 gånger pengarna hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få 500 kr omsättningsfri bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Getafe draw no bet
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 21:30, tisdag 22/1
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.