Speltips inför Ghana – Tunisien 8/7: Åttondelsfinal i Afrikanska Mästerskapen

Simon Pålsson Publicerat: 8 juli 2019

Tunisien har chansen att ta sig till kvartsfinal i Afrikanska Mästerskapen om laget slår Ghana i åttondelsfinalen måndagen den 8 juli 2019.

Annons:

På måndagen ska det äntligen spelas två avslutande åttondelsfinaler i det slutspel i Afrikanska Mästerskapen som smög igång i fredags. Efter en riktig långhelg med slutspelsmatcher är vi snart framme vid kvartsfinalerna när agnarna verkligen sållats från vetet och riktigt bra fotbollsnationer återstår.

Den sista åttondelsfinalen som spelas går av stapeln vid 21:00 på måndagen och det känns som ett tungviktsmöte på förhand när Ghana gör upp med Tunisien. Det här är två nationer som båda har visat sig hålla på en hög nivå och som i ett europeiskt perspektiv lockar en del intresse. Men om vi ser till resultaten i Afrikanska Mästerskapen senaste åren är det inte två tungviktare.

Tunisien har inte vunnit på länge och tog hem hela mästerskapet senast 2004, då när hela rasket spelades på hemmaplan. Det har för övrigt varit en tydlig tendens i dessa sammanhang att det lag som är värdnation också har goda chanser att vinna hela turneringen. Men då den här turneringen inte spelas i Tunisien är det lätt att räkna bort laget som en kandidat när det väl drar ihop sig.

Ghana då? Senast Ghana tog sig hela vägen fram till en mästartitel var så tidigt som 1982. Den gången spelades mästerskapet i Libyen. Faktum är att man varit i final både 2015 och 2010, men då fallit på mållinjen. Trist.

Överdriven mållina

Om vi ser till den här turneringen finns det ingen större anledning att vara livrädd för något av de här lagen. I själva verket är det fotbollsnationer som i nuläget har en del att jobba på och som inte är tillnärmelsevis lika heta som för ett par säsonger sedan. Ghana gick vidare efter fem poäng i gruppen där den enda vinsten kom mot Guinea-Bissau.

Tunisien vann ingen match i hela gruppspelet, men föll inte heller i någon tillställning. Med tre oavgjorda tillställningar finns det all anledning att kalla laget för svårslagna, men att inte slå varken Angola eller Mauretanien gör att man nästan redan nu kan avskriva Tunisien som ett landslag som kan rubba favoriterna Senegal.

Spelbolagen är eniga om att vi står inför en målsnål historia och visst, resultaten i gruppspelet pekar på det, men i grunden är det här en utslagsmatch med vad det kan innebära. Ett tidigt mål kommer att öppna matchen.

Över 1,5 mål spelas till hiskeliga 1,74 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 500 kronor!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Över 1,5 mål
Odds:  1,74 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  21:00, måndag 8/7
TV:   cmorelive logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.