Speltips inför GIF Sundsvall – IFK Göteborg 27/5: Lyckan testas på målmarknaden

Spelbloggare Publicerat: 27 maj 2018

Tre pinnar. Det är det enda som räknas! GIF Sundsvall och IFK Göteborg drabbar samman i en batalj på Norrporten Arena som vi misstänker kommer innehålla öppna dörrar, fart och – mål.

Att ”Giffarna” skulle få en skjuts neråt i tabellen efter deras chockstart på Allsvenskan, med inte en enda förlust på de fem inledande matcherna, var knappast oväntat – men att hitta tillbaka på rätt spår efter tre förluster på de fyra senaste matcherna är av största vikt.

Gäller är att samla ihop en pott som räcker som fallskärm om man skulle dippa ihop totalt – och den risken finns, såklart. Spelare för spelare ser Sundsvall ut som ett lag för botten. Det är svårt att inte bortse från.

Senast stod Sundsvall för en imponerande arbetsinsats i bortamötet mot IFK Norrköping, men dessvärre fick de resa hem med lottlösa efter ett sent mål i baken – via en 0-1-förlust. Nu väntar vi oss en lite annorlunda approach från dem; offensivare, såhär på hemmaplan och mot ett Blåvitt som också har stora bekymmer.

IFK Göteborgs problem, ja. Det har blivit blott en pinne på de tre senaste matcherna och det har varit mycket blandad kompott under året: ett par suveräna insatser, ett par katastrofala sådana. Den senare kategorin tillhörde, utan tvekan, veckans hemmamatch mot Djurgården, som förlorades med ett mål mot tre.

Mål åt båda håll

Precis som redan nämnt: här både vill och väntar vi oss ett mer offensivt inriktat GIF Sundsvall, som säkert ser chansen att spela hem de tre pinnarna – stärkta av hemmaplan och mot ett IFK som verkligen inte imponerar just nu.

Offensivt har ”Giffarna” också varit lyckosamma under året. Innan matchen senast, vilken de också hade ett par heta målchanser i, hade de målat i sju raka matcher – också med en hel del insläppta mål.

Kapaciteten finns med andra ord där, även om försvarsspelet fortsatt är ett frågetecken. Speciellt i matcher de får vara lite mer spelförande i, vilket kan bli fallet här.

Blåvitt har problem och väldigt tydliga blev de i samband med veckans match mot Djurgården, där man trots ett stort bollinnehav blev extremt sårade vid tapp och omställningsmöjligheter från motståndarna.

Framåt skapades en del, om än för lite, och nu tror vi att de kommer få det enklare att komma till de klara chanserna.

Två lag som läcker och verkligen jagar tre poäng – mål åt båda håll? Ja! Spelet finns till 1,83 gånger pengarna hos Bethard och det är värt en peng.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (Unik: 200% upp till 1 000 kronor!)
Spelstopp: 15:00, söndag 27/5
TV:  cmoresport logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.