Speltips inför Girona – Alavés 4/12: Givet val av sida

Spelbloggare Publicerat: 4 december 2017

Frånvaroproblematiken hos ena sidan kommer sätta prägel på mötet mellan Girona och Deportivo Alavés i spanska Primera División. Valet av sida är oerhört enkelt.

Girona från andradivisionen och Alavés detsamma inför fjolåret – båda tippade i botten – men de har presterat på vitt skilda nivåer och extra stor har skillnaden varit på sistone.

Vi kan enkelt peka på siffrorna och låta de tala sitt tydliga språk; tolvan Girona har plockat 11 fler pinnar än Deportivo Alavés, som är placerade jumbo i tabellen. Slående stor skillnad, och det är framförallt Gironas framfart som är spektakulär. Undertecknad trodde inte att de skulle stå såhär pass starkt.

För närvarande står Girona starkt med fem raka matcher utan förlust i Primera División, tre vinster och två oavgjorda. Däribland hittas en 2-1-skalp mot mästarna Real Madrid.

Pedro Alcalá och Jose Raymundo Luis Suarez saknas för Girona.

Gästande Alavés mår inte alls bra. Blott två matcher av 13 är vunna, resten förlorade, och med är de förstås tvärsist i tabellen. För att nå upp till säker mark, behöver de dubblera deras skörd samt hämta in en del i målskillnadskolumnen. Snart måste pinnarna in och här ser de sannolikt deras chans.

Galen frånvarolista

Normalt skulle väl Alavés kunna ha en del att sätta emot här, men just nu? Desto mer tveksamt. Varför?

Först och främst – formen. Sist föll de med 1-2 hemma mot bottenkonkurrenten Eibar, vilket var en prestation som bara ökat misstron mot laget samt tränaren Abelardo. Tär extra hårt att falla i matcher som sådana.

Och sedan handlar det om den hemska truppsituationen för Alavés. Fyra spelare står som skadade sedan tidigare medan Alexis Ruano och Rubén Duarte är osäkra. Addera tre avstängningar på huvudpjäser som Christian Santos, Rodrigo Ely och Manu García.

Girona är formstarka och har alltså inte förlorat på fem seriematcher och plockat flera skalper i dessa. I medvinden borde de ha en fin chans att värja undan ett formsvagt och skadeskjutet Alavés.

Köper Girona -0,75 (asian handicap) – halv vinst på spelet vid uddamålsvinst – till 1,83 x insatsen hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Girona -0,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kronor bonus!)
Spelstopp: 21:00, måndag 4/12
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo unibettv logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: