Speltips inför Girona – Athletic Bilbao 29/3: Högoddsare direkt efter uppehållet

Spelbloggare Publicerat: 29 mars 2019

Efter nästan två veckors uppehåll är spanska Primera División tillbaka och det med match mellan Girona och Athletic Bilbao, som båda blandar friskt i såväl prestationer som resultat. Vi tar ställning: hur slutar matchen?

Annons:

Landslagsfotboll i all ära, men det är inte mycket som står i samma status som den europeiska toppklubbfotbollen. Från det spanska finrummet, La Liga, rivstartas det med ett möte mellan två lag som möjligen är lite svåra att veta var man har, även om det finns trender att ta hänsyn till.

En bra bit in på spelåret var Athletic Bilbao nere och doppade tårna i det absoluta bottenskiktet av tabellen – men lyftet, som alla mer eller mindre bara inväntade, har kommit och nu är siktet till och med inställt på Europaplatserna. Glappet till topp sex är nu på blott sex pinnhål.

Girona fortsätter i deras tur vara en stabil pjäs i serien, utan chans på Europa eller risk att åka ur, men prestationerna från match till match är av mindre stabil karaktär. Faktum är att det i synnerhet är på resande fot som pinnarna tickar in på kontot, 6-4-4 i resultatraden – att jämföra med 2-6-6 hemma.

Och hur kan det förklaras, den från normalt närmast helt omvända situationen hemma kontra borta? I viss mån rena tillfälligheter möjligen, men det visar förstås inte hela bilden när 28 seriematcher är avverkade. Stundtals har man bekymmer med att föra matchbilderna och istället trivas bättre i den mer tillbakalutade rollen.

Tätt möte bäddar för högoddsare

Vad kan vi då vänta oss av denna match? Den ser på förhand djupt oviss ut. Dels till hänsyn till hemma-/bortafaktorn, liksom för att det är två parter som å ena sidan trendar relativt bra men å andra sidan kan vara upp och ner i prestationerna, såväl under matcherna som mellan dem. Dessutom har det nyligen varit ett kort uppehåll.

Men den klara slutsatsen: att det blir tätt och från den utgångspunkten är det flera typer av spel som lockar oss. Vi ser chansen att skruva upp svårighetsgraden och därmed även höja oddset.

Girona är svårspelade, men lite halvdassiga hemma och Athletic Bilbao brukar ha det svårt att dominera matcher. På resande fot har sex av 13 slutat med oavgjort utfall. Statistiken för Girona hemma är sex av 14.

Allt från trippla insatsen, kanske till och med strax under, och uppåt för det raka krysset får det att klia i fingrarna och det bästa oddset dukas upp av Betway – 3,10 gånger pengarna. Det blir alltså vårt speltips inför matchen.

Annons:
  Rygga spelet hos Betway – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Oavgjort, rakt kryss
Odds: 3,10 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway
Spelstopp: 21:00, fredag 29/3
TV: 
Stream:  strive logo betsson logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.