Speltips inför Eibar – Girona 21/12: Utropstecknet fortsätter skörda mark!

Spelbloggare Publicerat: 20 december 2017

Spelvärdet är tveklöst på ett av årets största utropstecken i Girona inför deras bortamatch mot Eibar på Ipurua Municipal. Det kan inte sopas under mattan med.

Debutanter i Primera División – och som de levererar, Girona. Årets största utropstecken? Det får ändå slås fast. De är till och med och nosar på Europaplatserna; har pinnen upp till sexan Villarreal, som då innehar den sista som med all säkerhet leder ut i Europa League. Hatten av!

Kan ens i närheten av samma standard vidarehållas framöver, då vore det fantastiskt. Men visst är känslan att Girona ska minst ett par hack neråt i tabellen? Såhär bra ska de faktiskt inte vara.

Efter årets katastrofstart har Eibar skjutit upp som en raket i tabellen. Nu står de med fyra vinster och ett kryss på de fem senaste seriematcherna och absolut senast i raden att städas av var tabelltrean Valencia, 2-1 hemma. Joan Jordán satte det som blev vinnarmålet i den 87:e minuten. God form på yttermittfältaren. Nyckelspelare här?

Under den här perioden av matcher har Eibar däremot trillat ur Copa del Rey, den spanska cupen, via en 0-1-förlust mot Celta Vigo.

Yoel Rodríguez, Fran Rico, Pedro León, Iván Ramis och eventuellt är indisponibla för Eibar. Detsamma för Girona är Pedro Alcalá, Marc Muniesa, eventuellt Borja Garvía, skadade, och avstängde Àlex Granell.

Facit att luta sig emot: sex raka bortamatcher utan förlust

Favoritskapet ska vara Eibars, ja. De har trots allt plockat 13 av de 15 senaste möjliga poängen i Primera División.
Men ska det vara såhär stort? Desto mer tveksamt.

Vi hittar värde i Girona här – ett extremt svårspelat Girona. Man kunde tänka att en dipp var att vänta efter det hemska tappet, från 2-0 till 2-3 hemma mot Alavés, för ett par veckor sedan, men istället har den nederlaget följts upp av två 1-0-segrar över Espanyol respektive Getafe.

Ur ett lite längre perspektiv har det också bara blivit en enda förlust på de åtta senaste matcherna för Girona. Fem av dessa har vunnits. Bortafacit är dock det som är mest uppseendeväckande; inte sedan premiären mot Athletic Bilbao har de förlorat på resande fot, sex matcher till antalet.

Det här blir tajt, tro inte annat. Eibar ska förvisso räknas som favoriter, men sådana i stor fara. Värdet är på Girona!

Girona +0,5 mål (asian handicap) – detsamma som dubbelchansen X2, fast med bättre odds – spelas till 1,90x hos Bethard.

  Rygga spelet hos Titanbet – Få en unik bonus om 2 000 kronor!

Speltips:

Speltips: Girona +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Titanbet (Unik: 2 000 kronor bonus!)
Spelstopp: 19:30, torsdag 21/12
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo unibettv logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: