Speltips inför Girona – Getafe 21/12: Femtio-femtio? Icke!

Spelbloggare Publicerat: 20 december 2018

Spelbolagen förmår inte att skilja Girona och Getafe åt på förhand, menar att matchen på Estadi Montilivi ska vara femtio-femtio. Där menar vi annorlunda och därifrån tar vi avstampet för vårt speltips.

Annons:

Girona har överraskat under spelåret, stått för flera kalasinsatser – men nu tappat lite framfart. Dubbla förluster står de med just nu, båda på bortaplan och dessa mot Athletic Bilbao respektive Sevilla.

Och vad nu? Tillbaka, hemma på Estadi Montilivi, ska de försöka bryta vad som skulle kunna utvecklas till en mardrömssvit. Nu är det upp till bevis – ska man uppåt eller nedåt i tabellen, från den plats precis mitten som innehas nu?

Det där skiktet, i mitten, är fortfarande tätt sammansvetsat med flera av Europaplatserna och nu handlar det om att haka på. Ofta under den här perioden som tabellen dras isär, där skikten cementeras.

Tre platser och tre pinnar ovanför kvällens värd, står Getafe; sjua och med tätt känn på Europa. Och formen? Den är mycket lovande. Ser vi specifikt på seriematcherna, är två vinster och två kryss facit på de fyra senaste och av de åtta dito är blott en förlorat.

I toppform och med toppchans

Av oddssättarna att döma är det här nästan helt femtio-femtio, med Girona som ytterst knappa favoriter. Detta köper vi inte alls och ser snarare Getafe med ett (relativt) klart favoritskap. Då är det också enkelt att ta position.

Visst, skillnaden i tabellen är på blott tre pinnar och Girona har hemmaplansfördelen – men närmare slutet av spelåret misstänker vi att avståndet blivit klart mycket mer betydande. Getafe är den bättre parten, kort och enkelt.

Dessutom har Getafe bara förlorat en av åtta bortamatcher och nu visar prov på storartad form – till skillnad från Girona, som också har upp emot sju spelare borta inför matchen. Flera av dessa sådana som normalt är i eller strax utanför startelvan. Gästerna har bara två spelare i Markel Bergara samt Amath Ndiaye borta.

Beaktat att det mycket väl kan komma att bli en tät historia, vill vi helst tjäna in en liten hacka om matchen skulle sluta oavgjort.

Spelet således? Getafe +0,25 mål (asian handicap) till 1,65x hos Unibet. Halv vinst på spelet vid kryss.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få 500% extra upp till 500 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Getafe +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,65 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp: 19:30, fredag 21/12
TV: 
Stream:  strive logo betsson logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.